Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir çalışma kapsamında, ortaokul ve lise düzeylerinde toplamda 3.500 okulda yenilikçi sınıfların kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Bu çalışma, aktif öğrenme ve dijital teknoloji araçlarının entegre edildiği, yenilikçi öğrenme ortamlarının oluşturulması hedefiyle gerçekleştiriliyor. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışma kapsamında, ortaokul ve lise kademelerinde 3.500 okula yenilikçi sınıfların kurulması için alan tasarımı ve teknolojik donanım unsurlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Bir Soru İptal Edilen LGS Sınavına İlişkin Açıklama Bir Soru İptal Edilen LGS Sınavına İlişkin Açıklama

Bu çerçevede, tüm illerde bulunan mevcut 1.500 bilişim teknolojileri laboratuvarının yenilenmesi ve yenilikçi öğrenme ortamları modeli temel alınarak 1.500 yeni bilişim teknolojileri laboratuvarının kurulması hedeflenmektedir. Ayrıca, 500 okulda ise teknolojik ekipmanlarla zenginleştirilmiş esnek ve modüler tasarımda yenilikçi sınıfların oluşturulması planlanmaktadır. Bu sınıfların amacı, tüm derslerde öğrenim kazanımlarıyla uyumlu olarak öğrenci merkezli aktif öğrenme süreçlerini desteklemektir.

Ortaokul ve lise düzeyindeki bu sınıfların tasarımı ve kurulumu, yenilikçi yöntemleri ve öğretim programlarında yer alan becerileri, yetkinlikleri ve kazanımları destekleyen dijital teknoloji ekipmanlarını entegre edecek şekilde gerçekleştirilecektir.

Yenilikçi sınıflar, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini destekleyerek iş birlikçi ve ortak çalışma alanlarında dijital teknolojilerin etkin kullanıldığı öğrenme ortamları sunacaktır. Bu sınıflarda, son teknolojiye sahip yüksek hızlı baskı özelliğine sahip 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimini desteklemek amacıyla on adet robotik kodlama kiti de bulunacaktır. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi