2025’in Kasım Ayında Erken Seçim Mi Olacak? 2025’in Kasım Ayında Erken Seçim Mi Olacak?

Cumhurbaşkanlığı imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan TSK atama ve terfi kararnamesi kapsamına İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı(K.K.K.) Lojistik Başkanlığı’na atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarına bağlı 187 general ve amiralin atama kararları Resmi Gazete’de yer aldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 32 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise 38 generalin görev yerleri ve pozisyonları değişti.

2021 yılı Genel Atama Kararları ile İskenderun’da göreve başlayan ve K.K.K. Lojistik Başkanlığına atanan Hakan Tutucu’nun yerine 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevine Hakkari-Derecik 1’nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tarhan atandı.

Atamalar kapsamında ayrıca Kara kuvvetlerinde Antakya Serinyol Barış Kalkanı Harekat Bölgesi (BKHB) Komutanı Nihat Ergün, Kumlu BKHB Komutanlığı’na; deniz kuvvetlerinde ise 2’nci Amfibi Deniz Piyade Tugayı Komutan Yardımcısı Tuğamiral Ali Yılancı da 2’nci Amfibi Deniz Piyade Tugayı Komutanı olarak atandı. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi