Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Tartışmalarına Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Tartışmalarına Noktayı Koydu

Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta gerçekleştirilen "Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir şiddet ve tempoda sürdürdüğünü belirtti.

Terörle mücadeledeki bilançoya ilişkin bilgi veren Aktürk, "Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 42 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1 Ocak'tan itibaren 1271'e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 614’e ulaşmıştır." diye konuştu.

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bulunan terör hedeflerine 13-15 Eylül'de hava harekatları düzenlendiğini hatırlatan Aktürk, "Bu harekatlar kapsamında teröristlerce kullanılan ve içinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 31 hedef imha edilmiştir. Masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı harekatlarda, büyük ölçüde yerli ve milli mühimmat kullanılmış ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir." açıklamalarında bulundu. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi