Bu Oyun Parkı Depremzede Çocuklara Ücretsiz Bu Oyun Parkı Depremzede Çocuklara Ücretsiz

Kahramanmaraş Merkezli depremlerde ağır hasar alan ve adeta yıkılan Hatay’ın durumu, deprem değerlendirilmeleri ve araştırmaları göz önüne alındığında ortaya çıkıyor.

“ORANLARA BAKILINCA YIKILAN ŞEHİRLERİMİZ İÇİN ÖZEL HASSASİYET İSTEMEK HAKKIMIZDIR”

Son olarak Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın açıklamalarında Hatay’da deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 25 bin civarı olduğu söyledi. 6 Şubat depreminde toplam can kaybının 50 bin 96, yaralanan kişi sayısının ise 107 bin 204 olduğu belirtilirken bu oranların yarısının sadece Hatay’da bulunması, Hatay için özel hassasiyet isteyen vatandaşların haklılık paylarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

25 BİN CİVARI CAN KAYBIMIZ VAR!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldiğinde önemli açıklamalarda bulundu, Vali Masatlı açıklamasında; “Hatay yedi defa yıkılan, sekizinci defa inşa edilen bir şehir. 6 Şubat ve sonrasındaki depremlerde de artık şehrimizin, başta Antakya, Defne, Samandağ, Kırıkhan, Hassa, kısman İskenderun ve Arsuz olmak üzere oralarda kısmi yıkım ama değer taraflarda önemli bir yıkımla karşı karşıya geldik. Tabi biz insanoğluyuz, insanoğlu her şeyi yapar ama giden canları geri getiremez. 25 bin civarı can kaybımız var, buradan hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bundan sonra bize düşen fırsat, şehirlerimizi o kadar iyi inşa edelim ki, bundan sonra olabilecek her türlü afette kesinlikle can kayıplarına yol açacak bir durumumuz olmasın. O bakımdan burada herkese görev düşüyor. İlde bana da görev düşüyor, yerel yönetimlere de görev düşüyor. Kamu kurum kuruluşlarına, vatandaşlarımıza kısacası hepimize görev düşüyor.” Dedi.

VATANDAŞ HASSASİYET BEKLİYOR! Deprem ardından hala normalleşemeyen Hatay’da, depremin yaralarını sarmak ve çözüm üretmek için hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmesini isteyen vatandaşlar özellikle büyük yıkım yaşayan ilçelere ayrıcalık tanınması gerektiğini belirttiler. “Hatay’ı genel olarak ele almıyorlar ise ağır yıkım yaşayan ilçelerde ekonomik ayrıcalıklar ve yardımlar yapılmalı” diyen vatandaşlar yetkililerden hassasiyet beklediklerini ifade ettiler. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi