Hatay’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan, 51 kişinin yaşamını yitirdiği ve enkazda kayıpların olduğu, Cemil Çapar Apartmanı davasının ikinci duruşmasında, apartmanın müteahhidi sanık Mehmet Özkan, “Teslim etmem gereken devlet ihale işleri ve TOKİ işim var, tahliyemi talep ediyorum” dedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı 13 Eylül 2024’e erteledi. Duruşmayı değerlendiren avukat Seher Eriş, “Bunca yıkımın, ölümün üstüne TOKİ’ler kimlere yaptırılıyor?” dedi.

Kore Gazileri Yaşadıklarını Anlattı Kore Gazileri Yaşadıklarını Anlattı

Hatay’ın Antakya ilçesinde, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan, 51 kişiye mezar olan ve enkazda kayıpların olduğu “Cemil Çapar Apartmanı” davasının ikinci duruşması Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşmada, tutuklu yargılanan sanıklar apartmanın müteahhidi Mehmet Özkan ve sanık şantiye şefi ile depremde yakınlarını kaybeden aileler ve avukatlar hazır bulundu.
Duruşmada SEGBİS’le savunma yapan sanık Mehmet Özkan, “Teslim etmem gereken devlet ihale işleri ve TOKİ işim var” diyerek tahliyesini talep etti. Yakınlarını kaybedenlerin aileleri ise “Biz depremde evlatlarımızın yanarak kül oluşunu izlemek durumunda kaldık. Sorumluların en ağır cezayı almalarını istiyoruz” dedi.
Öte yandan, aileler apartmanın altında bulunan marketin kolonları kestiğini de iddia etti. Mahkeme, sanık Mehmet Özkan ve şantiye şefinin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Eylül 2024’e erteledi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi