İkinci el araç alacaklar dikkat ! İkinci el araç alacaklar dikkat !

Bakan Yerlikaya, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a geldi. Yerlikaya'yı Hatay havalimanında Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Ak Parti Hatay Milletvekilleri, Belediye Başkanları Ve Kurum Amirleri karşıladı. 
Yapılan toplantılar ardından basım mensuplarını önemli açıklamalarda bulunan bakan yerlikaya'nın açıklamalarından satır başlıkları şu şekilde:
BAKAN HATAY’DA BULUNAN SIĞINMACILARLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ VERDİ
-Hatay’da bulunan düzenli göçmen sayısı; 258 bin 65 bunun 254 bin 457'sinin geçici koruma altındaki Suriyeliler 2757 ikamet izni yani oturum izni olanlar, 851 Uluslararası koruma kapsamında olan yabancılar. 
-Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyonlarımız arttarak devam ediyor. Bununla ilgili 354 operasyon yapıldı. 692 gözaltı, 321 tutuklu ve 84 adli kontrol olduğunu söyleyebilriz. Türkiye genelinde sayı 5.800'e ulaştı. 
-Gönüllü güvenli ve onurlu geri dönüş yapan Suriyeliler, Hatay ilinde 58.483 rakamına ulaştı. sınırlarımızdan girişi engellenen düzensiz göçmen sayısı ise 65.391. 
-Yakalanan düzensiz göçmen sayısı 824 bugüne kadar işlemleri bitirip de geri gönderilen sığınmacı sayısı 465 olarak açıklandı.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu