Bakan Tekin'den İstanbul'da 'teknik' ziyaret Bakan Tekin'den İstanbul'da 'teknik' ziyaret

Toplu ulaşımda 60 ve 65 yaş arasındaki vatandaşları kapsayan önemli bir karar Meclis’ten geçti ve yürürlüğe girdi.

Toplu ulaşımda 60 ve 65 yaş arasındaki vatandaşları kapsayan önemli bir karar Meclis’ten geçti ve yürürlüğe girdi. Akaryakıt fiyatlarının hızla artması ve döviz kurlarındaki yükseliş, toplu taşıma ücretlerine de zam gelmesine neden oldu.

Bu durum, 60-65 yaş ve üzerindeki yurttaşlara sağlanan ücretsiz ulaşım hakkı üzerine tartışmaları da beraberinde getirdi. Birçok kentte, bu yaş grubundaki vatandaşların ücretsiz ulaşım hakları için durdurma kararları alınırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma müdahale etti.

Bakanlık, destek miktarını artırarak ücretsiz ulaşımın devam etmesini sağladı. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni bir düzenlemeye giderek, ücretsiz seyahat haklarında önemli değişiklikler yaptı.

Yeni uygulama ile birlikte, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ile öğretmenler, toplu ulaşımı günlük sadece 4 kez ücretsiz olarak kullanabilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan bu karar, indirimli ve ücretsiz bilet uygulamalarında önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu