Türkiye İşçi Partisi Samandağ ilçe örgütü tarafından yapılan aç ıklamada, düzenlenen Basın açıklamasıyla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:


“Değerli basın emekçileri;

Hatay'da motosiklet kazasında 1 kişi ağır yaralandı Hatay'da motosiklet kazasında 1 kişi ağır yaralandı


TİP Samandağ İlçe Örgütümüz ve Samandağ Belediye Başkan Yardımcımız Hasan Fehmi Görür, 10 Ekim Ankara Garı Katliamının 9. yıldönümünde Samandağ Emek ve Demokrasi Güçleri’nin gerçekleştirdiği basın açıklamasına katıldı.


Abdullah Cömert Alanında, 9 yıl önce hayatını kaybedenler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından yapılan basın açıklamasında, “Tam dokuz yıl önce ve 103 can. Adalet arayışımız kesintisiz sürüyor  ve sürecek. Dokuz yıl sonra nihayet mahkeme bir karara vardı. Vardığı kararın özeti, neye karar verdiğinden öte neyi akladığı üzerine oturdu: Sanıklara insanlık suçundan beraat! Tutuklu sanıklara defalarca ağırlaştırılmış müebbet cezasının tarih nazarında bir hükmü yok. Zira bu ve benzeri davalarda önemli olan ilgili devletin, devletlerin hukuk mekanizmasını nasıl ve ne için işlettiği üzerinden tarihe düşeceği nottur” sözleri vurgulanırken; “10 Ekim Ankara, unutma unutturma”, “Halkımız saflara hesap sormaya”, Karanlığa teslim olmayacağız”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ sloganları atıldı.”

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu