Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri takvimi 1 Ocak 2024’te başlayacak. İlimizde ise Aday Adaylığı başvurularında sona gelinirken bazı ilçelerde yüksek artış olduğu gözlendi.

2025’in Kasım Ayında Erken Seçim Mi Olacak? 2025’in Kasım Ayında Erken Seçim Mi Olacak?

Deprem felaketi ardından ağır hasar alan Hatay’da da yerel seçim hazırlıkları başladı. Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediye başkanlıklarına Aday Adaylığı başvurusu yapan isimler de seçim startını vererek çalışmalarına başladı.

GÖZLER GENEL MERKEZİN VERECEĞİ KARARA ÇEVRİLDİ

Ak parti ve MHP’nin ilçelerde kendi adaylarını çıkaracağı fakat Büyükşehir için ittifak Adayı çıkaracağı konuşulurken, CHP’de ise ilçelerde ve Büyükşehir Belediyesinde bir kargaşanın yaşandığı belirtiliyor. Özellikle CHP Aday Adaylığı başvurusunda inanılmaz bir artışın yaşandığı görülürken, gözler yine genel merkezin vereceği karara çevrildi.

Mevcut ilçe belediye başkanlarının birçoğunun tekrar aday olmayacağının söylendiği kulis bilgilerinde, Genel Merkezin deprem bölgesine özellikle hassasiyet göstereceği ifade edildi. Deprem felaketi ardından eksik kalan hizmetleri dile getirerek projelerini açıklayan aday adaylarının içerisinde halkın takdirini kazanan ismin adaylığına karar verileceği öngörülüyor.

ADAY ADAYLARI BAŞVURUSUNDA İNANILMAZ ARTIŞ

Önümüzdeki ay içerisinde partiler tarafından kesinleşeceği düşünülen Adayların halkın nabzını tutmadan önce, başvurularında adeta patlama yaşanan Aday Adaylarını sahada göreceğimizi düşünüyoruz.  Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi