AFAD Başkanı Okay Memiş, asrın felaketinin izlerini silmek ve afetzede vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla İskenderun’da yürütülen çalışmaları denetledi. İlk olarak İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’i makamında ziyaret ederek değerlendirme toplantısı düzenleyen Memiş, daha sonra deprem konutları inşaatlarını, Süheyla Sultan ve Rauf Bey Gemilerini, yıkım sahaları ve Konteyner alanlarını ziyaret etti.

İskenderun'da depremzedelere anahtar teslim edildi İskenderun'da depremzedelere anahtar teslim edildi

İskenderun’da yapımı planlanan 3986 afet konutunun inşaası ile altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Memiş, “İskenderunlu vatandaşlarımızı sıcak yuvaları ile buluşturmak için, durmadan yorulmadan çalışıyoruz. Güçlü yapılar ve güvenli yarınlar için, milletimiz için hep birlikte” dedi.

Osman Ötegen Anadolu Lisesi olarak hizmet veren Rauf Bey Gemisi’nde öğrenci nakil işlemlerinin sürdüğünü söyleyen AFAD Başkanı Okay Memiş, “Tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yaralarını sarıyor; barınma ve eğitim başta olmak üzere tüm ihtiyaçları için el birliği ile çalışıyoruz. Süheyla Sultan Gemisi’nde 930 afetzedemizi misafir ediyor; barınma ve beslenme hizmetleri sunuyoruz. Rauf Bey Gemisi ise bünyesindeki 23 dersliğin yanı sıra spor ve sosyal alanları ile Osman Ötegen Anadolu Lisesi olarak hizmet veriyor. Öğrenci nakil işlemlerinin devam ettiği lisemize bugün itibarıyla 470 öğrencimiz kayıtlı. Afet bölgesinde yürüttüğümüz çalışmalara destek veren tüm kurumlarımıza, özel sektör temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi