Peki, AFAD tarafından ödenen bu destek ödemeleri bitti mi, ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş merkezi 7.7 v 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde, deprem sonrası kira desteği hesaplara yatmaya başladı.

İlk etapta kiracılar ve ev sahiplerine ödenmeye başlanan kira destekleri, geçtiğimiz aylarda alınan yeni bir kararla sadece ev sahiplerine ödenmeye başlanmıştı.

KİRA DESTEĞİ HESAPLARA YATTI MI?

Her ayın 15'inde hesaplara yatan kira desteği, Eylül ayında da hesaplara geçti. Hak sahiplerine 7 bin 500 TL ödenirken bazı depremzedeler ise kira desteğinin hesaplara yatmadığını söyledi. Bazı depremzedeler ise AFAD'dan son iki aydır kira yardımı alamadıklarını açıkladılar. Peki, depremzedelere ödenen kira desteği sona mı erdi?

KİRA DESTEĞİ SONA MI ERDİ?

Kira desteğiyle ilgili 7 bin 500 TL'lik ödemelerin hesaplara yatmadığı şeklindeki şikayetler sonrası depremzedeler desteklerle ilgili araştırma yapmaya başladı. AFAD tarafından henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken ödeme alamayan depremzedelere toplu ödeme yapılacağı öğrenildi.

BAKANLIK 'DEVAM EDECEK' DEMİŞTİ                         

TBMM'de Yasama Yılı Başlıyor: Kavgalar Önleniyor, Sivri Köşeler Yontuluyor! TBMM'de Yasama Yılı Başlıyor: Kavgalar Önleniyor, Sivri Köşeler Yontuluyor!

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada kira desteğinin konutlar bitene kadar devam edeceği duyurulmuştu.

EŞYA YARDIMI YATACAK MI?

Yine 11 ilde eşya yardımlarının yatıp yatmayacağı depremzedeler tarafından merak ediliyor. Yetkililer tarafından 2023'ün Mart ayında eşya yardımlarının yatacağı açıklanırken şimdiye kadar henüz bir ödeme yapılmadı.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu