Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Alper Kılıçoğlu, deprem öncesi ve sonrası gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin depremde hayatını kaybeden personel sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Kılıçoğlu, “ Kendi dairemizde beş personelimizi kaybettik. Depremde ben de ailemle evimde mahsur kaldım. Saatlerce yardım bekledik ve kendi imkânlarımızla evimizden çıkabildik. Ailemizi güvene aldıktan sonra direkt personelimizle iletişime geçerek alanda çalışmaya başladıklarını vurguladı.

“DEPREMİN İLK GÜNLERİNDE BÜTÜN BİRİMLERLE TOPLANDIK”

Depremin ilk günlerinden itibaren bütün birimler ile birlikte EXPO Antakya alanında toplandıklarını üanlatan Kılıçoğlu, “ 3. Günde Başkanımız ile toplantı yaptık. Başkanımız “Hataylılar iyi günde hep yanımızdaydılar, bizde onların yanında olacağız” diyerek bizlere de talimatlar verdi. Zabıta Dairesi olarak biz üç bölgede teşkilatlanmışız. Ailesi iyi olan, kaybı olmayan ve güvende olan personelimiz depremden sonra görevlerine başladılar” açıklamalarında bulundu.

Kılıçoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak sadece kendi görevlerine odaklanmadan birçok kurum, kuruş ve yardım tırları gibi şehre gelen herkesle ilgilenerek yardımcı olduklarını da söyledi.

Hak Sahipliğinde Köklü Değişiklik Kapıda ! Hak Sahipliğinde Köklü Değişiklik Kapıda !

“BİNLERCE İNSANIMIZI DEFNETTİK”

Kılıçoğlu konuşmasında, “ Zabıta olarak uardım konusunda elimizi taşın altına koyarak hareket etik. Cenaze hizmetleri birimimiz ile birlikte binlerce insanımızı defin ettik. Kendi araçlarımızla cenazelerimizi taşımalara yardımcı olduk. Soğukta kalan insanlarımızı da misafir ettik. Gelen yardımları şehrin en ücra köşelerine ulaştırdık ve dağıtımlarına da yardımcı olduk. Bizlere gelen çadırları dağıttıktan sonra da kurumlarını da sağlamaya çalıştık. AFAD’a 10 zabıtamızı yönlendirdik. Ailesine ulaşamayan insanlarımızın ailesine ulaştık. Elimizden ne geliyorsa fazlasını yaptık” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak her birimin koordineli bir şekilde hareket ettiğini de vurgulayan Kılıçoğlu, personelin yangın olduğu süreçte bir her birimle ortak çalıştığını söyledi.

“KONTEYNER VE ÇADIRLAR KALDIRILINCA İŞGALLER ARTMAYA BAŞLADI”

Geçen süre zarfında yaşanan sorunlara da değinen Kılıçoğlu, “ Haziran ayına kadar çalışmalarımız gelen yardımlara olan desteklerimiz ile devam etti. Konteyner ve çadırlar kaldırılınca işgaller artmaya başladı. İnsanlarımız da oldukça zor durumda olduklarından dolayı yol kenarlarına ve boş arsalara işyerlerini kurmaya başladı. Bu konu hakkında denetimlerimiz devam ediyor” dedi.

“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YERİNDE AYRIŞTIRMAYA CEZAİ İŞLEM UYGULARSA SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR”

Hatay’da kanun ve yasalara uymadan gerçekleştirilen yerinde ayrıştırma hakkında açıklama yapan Kılıçoğlu, “ İşgal ve yerinde ayrıştırma ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimizin güvenliği ve huzuru bizden sorumlu. Valiliğimiz 8. Ayda yıkıntı ve atıklar için bütün kamu kurumuna yazı yolladı. Bu sadece Hatay Büyükşehir Belediyesini bağlamıyor. Biz bu konuda yalnız kaldık. üBurada asıl görev Çevre ve Şehircilik Bakanlığına düşüyor. Yerinde ayrıştırmaya ceza keserlerse daha düzenli yıkım yapılır. Bu sadece bizim görevimiz değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünün cezai işlemler yapılırsa bu sorunların önünde geçilir. Biz sulama yapılmadan yıkım yapılan birçok noktada yıkımı durdurduk. Bu bizim kırmızıçizgimiz. Kesinlikle bu konuda taviz vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kılıçoğlu, geçtiğimiz günlerde bir yıkım firmasının Defne ilçesine bağlı Sümerler Mahallesi’nde ağaç kesimi ile ilgili cezai işlem uyguladıklarını ve ilgili birimlere de şikâyette bulunduklarını söyledi.

“250 ZABITAMIZLA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Hatay’ın 15 ilçesinde tüm personelinin aktif olarak çalıştığını da belirten Alper Kılıçoğlu, “ Depremin ik zamanlarında dönüşümlü çalışıyorduk fakat şuan tüm personelimiz aktif çalışıyor. 50 aracımız da aktif durumda. Şu anda 250 zabıta ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

“VALİLİĞE ESNAFIMIZ İÇİN ÇARŞI OLUŞTURULSUN YAZIMIZI YAZMIŞTIK”

Antakya Şehirlerarası Otobüs Terminali çevresindeki esnafın Valilik tarafından bulundukları bölgeden kaldırılması ile ilgili de konuşan Kılıçoğlu, “ Şehrimizdeki işgalleri başından beri görüyorduk. Bu konu hakkında Valiliğe de yazımızı yazmıştık esnafımız için bir çarşı oluşturulsun diye. Evleri yıkılmış esnafımız da zor durumda oradan geçimlerini sağlıyorlar. Hangi caddede ve kavşakta ne var bilgimiz var. Valilikten genelge geldi. Bu iş yerleri için çok fazla kurallar da var genelgede. Şu anda işyerleri kaldırılınca da trafik ciddi oranda orada rahatladı” dedi.

“İNSANLARIMIZIN İYİ NİYETİ SUİSTİMAL EDİLİYOR”

Kılıçoğlu Hatay’daki dilencilik hakkında da yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Dilencilik maalesef meslek haline gelmiş. İnsanlarımızın iyi niyeti suiistimal ediliyor. Depremden önce emniyet ile proje kurarak şehir içindeki dilencilere yönelik çalışmalar yapmıştık. Suriyeliler çoktu fakat şu an başka illerden gelenler artmaya başladı. Ocak ve Şubat aylarında 500 dilenciye müdahale ettik” diyerek insanların bu konuda daha hassas davranması gerektiğini vurguladı.

Kılıçoğlu, Hatay’daki toplu taşıma araçlarında da denetimler geçekleştirdiklerini söyledi.

“SEBZE HALLERİMİZİ DENETLİYORUZ”

Hatay genelindeki sebze hallerinde de denetimler yaptıklarını sözlerine ekleyen Kılıçoğlu, “ 5 tane sebze halimiz var. Antakya’daki ağır hasar aldı ve yıkıldı. Kuzeytepe’de yapıldı. Şuanda 245 esnafımız var. Yeni sebze halimiz Topboğazı’nda yapılıyor. Hepsini biz denetliyoruz” dedi. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi