Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Ahilik Haftası dolayısıyla 67 yıldır Antakya’da teneke ustası olarak çalışan zanaatkar Mustafa Güler’i ziyaret etti. Depreme meydan okuyan tarihi uzun çarşıda, geleneklerine bağlı kalarak mesleğini yaşatan Mustafa Güler ile mesleğin tarihçesi ve incelikleri üzerine sohbet eden Vali Masatlı, Güler’in şahsında bütün esnaf ve zanaatkarların Ahilik Haftasını kutladı, bol ve bereketli kazançlar diledi.

Esnaf ve zanaatkârlık kültürünün en değerli miraslardan biri olduğuna dikkat çeken Vali Masatlı, “Türk milletinin ekonomik kalkınmasına büyük katkılar sağlamak adına esnafın ayakta kalması için onları sonuna kadar destekleyen ahilik, günümüzde ticaret odaları ve esnaf odalarının da temellerini oluşturur. Ahiler; mesleklerinde ustalaşmış, çıraklarını yetiştirmiş ve ticaretin dürüstlük üzerine kurulu olduğuna inanmışlar ve hep bunu salık vermişlerdir. Ahilik Teşkilatı, Türk toplumunda bu terbiyeyi kalıcı hale getiren bir okuldur adeta” dedi.

‘Biliyoruz ki esnaf ve zanaatkârlarımız ayağa kalkarsa şehrimiz yaralarını daha çabuk sarar ve ayağa kalkar’ diyen Vali Masatlı, “Her durum ve şartta esnafımızın yanında olan Devletimiz, 6 Şubat ve devamındaki depremlerde büyük ölçüde zarara uğrayıp mağduriyetler yaşayan ilimiz esnaf ve zanaatkârlarımızı, bir an önce ayağa kaldırıp ekonomiye tekrar dahil etmek için pek çok somut adımlar atmıştır. İlgili Bakanlıklarımız ve kurumlarımızın koordinasyonuyla esnafımıza can suyu diyebileceğimiz hibeler, faizsiz krediler gibi ekonomik desteklerin yanında, ilimiz genelinde farklı noktalara inşa edilen prefabrik çarşılarla esnaf ve zanaatkârlarımız desteklenmektedir ve sonuna kadar da desteklenecektir. Bu çerçevede, ilimiz genelinde şu an için planladığımız geçici işyeri sayısı 5.795 adettir. Bunun 3.251 adedini esnafımıza teslim ettik. 2.544 işyerimizin de inşaatı devam etmektedir. En kısa zamanda onları da hazır hale getirip esnafımızın hizmetine sunacağız” dedi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi