Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de katledilen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 11. yıldönümünde darp edildiği sokakta anıldı.

Tüketici güven endeksi eylülde aylık yüzde 2,4 arttı Tüketici güven endeksi eylülde aylık yüzde 2,4 arttı

Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’ta; KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, DİSK ve Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) üyeleri ile Ailesinin de katıldığı anma programında vatandaşlar, “Ali İsmail Korkmaz yalnız değildir”, “Karanlık gidecek, gezi kalacak”, “Gezi halktır, halk kazanacak” sloganları atarken, adalet arayışını sürdürme kararlılığını da bir kez daha dile getirdi.

“SENİ ÇOK ÖZLEDİM OĞLUM”

Gezi Direnişi sırasında yaşamdan koparılanlar için saygı duruşuyla başlayan törene katılanlar Ali İsmail Korkmaz’ın kaldırıma konulan fotoğrafının önüne kırmızı karanfiller bıraktı. Anne Emel Korkmaz, oğlunun fotoğrafının önüne gözyaşları ile karanfil bırakırken, “Seni çok özledim oğlum” dedi.

Anma etkinliğinde kısa bir konuşma yapan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun darp edildiği yerde olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Buraya gelmek o kadar çok canımı yakıyor ki, 4-5 sene gelemedim ve geldikten sonra hep ‘keşke hiç gelmeseydim ve Ali’min böyle ulu orta bir yerde darp edildiğine şahit olmasaydım’ dedim. Buraya her geldiğimde Ali İsmail’in yere düşüp, darp edilirken ‘Vurmayın, ben öldüm’ dediği cümleler aklıma geliyor. Ali İsmail 38 gün direndi, şu anda aramızda yok ama yüzlerce binlerce Ali İsmail var. Ali İsmail’i sahiplendiğiniz için,ü unutmadığınız, unutturmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ayakta duruyorsak arkamızda sizin gibi milyonların olduğunu bilmemizden” dedi.

Anma programının ardından ise Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende de “Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri” sahiplerini buldu. Bu yılki ödülü Filistin halkı ve Çorlu Tren Katliamı mağduru aileler aldı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi