GÜÇLENDİRME KREDİSİ'NDE YENİ MİKTAR AÇIKLANDI GÜÇLENDİRME KREDİSİ'NDE YENİ MİKTAR AÇIKLANDI

Cilt üzerine yerleştirilen bardaklar aracılığıyla vakum oluşturularak kan akışını artırmayı, toksinlerin atılmasını ve vücudun doğal iyileşme süreçlerini desteklemeyi amaçlayan Kupa Terapisinde en önemli unsur bu yöntemin doğru eller tarafından yapılmasıdır. Diğer uygulamalarda olduğu gibi Kupa Terapisi yönteminde de oldukça başarılı olan Fizyoterapist Hatice Dinçer Yıldız’ı ziyaret ederek beden ve ruh sağlığı için iyi gelen bu tedavi yöntemi hakkında bilgi aldık.
6 Şubat depremi sonrasında depremzedeler için yaptığı gönüllü çalışmaları ile takdir toplayan Fizyoterapist Hatice Dinçer Yıldız Kupa Terapisi ile ilgili yaptığı açıklamasında: “Oldukça eski dönemlerde kullanılan Kupa Terapisi son yıllarda modern dünyada yeniden popülerlik kazandı. Özellikle sporcular ve ünlüler arasında yaygınlaşan bu yöntem, çeşitli sağlık sorunlarına doğal bir çözüm arayanlar için cazip bir seçenek haline gelmiştir. Özellikle kas ağrıları, stres, migren ve kronik ağrı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
Kupa terapisinde özel bardaklar cilt üzerine yerleştirilir ve bir pompa yardımıyla hava boşaltılır. Bu işlem, ciltte kan dolaşımını artırarak dokuların oksijenlenmesini ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Bazı uygulamalarda ise, kupa tedavisi akupunktur veya masajla birleştirilerek daha etkili sonuçlar elde edilmektedir.
Kupa terapisi genellikle güvenli bir yöntem olmasının yanında her tedavide olduğu  gibi bazı yan etkileri de görülmektedir. Ciltte kızarıklık, morarma ve hafif ağrıları görülebilecek yan etkilerdir. Ayrıca, kan pıhtılaşma bozuklukları, cilt enfeksiyonları veya açık yaraları olan kişilerin bu tedavi yönteminden kaçınmaları önerilir.
Kupa Terapisi, Manuel Tedavi, Klinik Plates, Bel-Boyun-Diz Ağrıları ,Kuru İğne Tedavisi, Hamile Pilatesi ve Yogası konusunda ihtiyaç duyan herkesi İstanbul-Hatay Kardeşlik Çarşısı No:42-31  Adresinde faaliyet gösteren Ege Sağlıklı Yaşam Merkezimize bekliyoruz.” Dedi.
 

Muhabir: Zeynep Yüksek