Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Hatay ilimize psikososyal destek amacıyla 6 ilçede kurulan konteyner çalışmalarının verimliliğini artırmak için, Hatay Halk Sağlığı Başkanlığı koordinasyonunda kurulan Psikososyal Destek Koordinasyon Kurulu kararları gereğince Altınözü ilçesinde bir pilot uygulama başlatıldı.

Çalışmaların verimliliği açısından öncelikle Altınözü ilçesinde çalışan tüm aile hekimlerine ve İlçe Sağlık Müdürlüğünde çalışan psikolog ve sosyal çalışmacılara Altınözü Belediyesi Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Hatay EAH Psikiyatri Uzmanı ve aynı zamanda Hatay ili Psikososyal Destek Hizmetleri Koordinatörü Uzman Dr. Mehmet Onur Yücel tarafından depresyon, anksiyete, akut stres bozukluğu, TSSB (Travma Sonrası Stres Bozukluğu), yas ve psikoza yaklaşım konularında bilgilendirme yapıldı.

Başkan Sarı’dan Yeni Müjde Başkan Sarı’dan Yeni Müjde

Toplantıya Halk Sağlığı Başkanı Uzman Dr. Arif Yeniçeri, Halk Sağlığı Başkan Yardımcıları Dr. Tolga Alkan ve İlhami Sönmez katıldı. İsmet Gültekin

Editör: Haber Merkezi