Antakya Katolik Kilisesi Başpapazı Domenico Bertoğli’nin İstanbul’a yerleşmesinin ardından yerine, 17 yıldır Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerindeki kiliselerde papaz olarak görev yapan Francis Dondu getirildi.

35 yıldır medeniyetler şehri Hatay’da papaz olarak görev yapan Bertoğli, veda mesajında, “35 yıl kaldıktan sonra bu şehirden ayrılırken yüreğimin bir bölümünü burada bırakıyorum. Özellikle tüm Hristiyan cemaatimi, büyük bir sempati ve sevgiyle anacağım. Daima onlara hizmet edip, imanda ve Rabbi tanımalarında yardımcı olmaya çalıştım. Yapabildiğim tüm şeyler için Rabbime şükrediyorum, yapamadığım şeyler için de anlayış bekliyor ve özür diliyorum. Bana yardımcı olan tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Francis Dondu Kimdir?

Cemaat tarafından oldukça sevilen 1968 yılında Hindistan’da dünyaya gelen Francis Dondu, 2007 yılından bu yana Türkiye’de görev yapmaktadır. Uganda, Amerika ve İtalya’da papaz olarak görev yaptıktan sonra, 2007 yılında İskenderun Katolik Kilisesi’ne Başpapaz olarak atanan Francis Dondu,ü İskenderun Katolik Kilisesi’nde yaptığı görevin ardından sekiz yıl Adana San Pol Bebekli Kilisesi ve beraberinde altı yıl Mersin Aziz Antuan Katolik Kilisesi’nde papaz olarak görev yaptı.

Ek Katlar ve Tadilatlar Ölüm Getirdi Ek Katlar ve Tadilatlar Ölüm Getirdi

Anadili Hintçe başta olmak üzere Türkçe, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve yabancı birçok yerel dil konuşabilen Başpapaz Francis Dondu aynı zamanda İtalya Gregorian Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yüksek lisans mezunudur.

Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi