17 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU 3 YIL TACİZ ETTİ! SAVCILIK SERBEST BIRAKTI!

Halk Tv Muhabirlerinden Tuğba Nur Çelik gündeme getirdikten ve sosyal medyada da ardı ardına paylaşımların yapıldığı dudumla ilgili olarak iddialar şu şekilde;
“17 yaşındaki S.Y. 3 yıl boyunca eniştesi Musa Ş. tarafından taciz edildi. Artık dayanamayan S.Y. 3 yılın sonunda yaşadıklarını iş arkadaşlarına anlattı. Aileye taşınan durum skandalın boyutunu ortaya çıkardı. Dehşet verici istismar skandalı 2021 yılında 14 yaşında olan S.Y.'nin ailesi ile yaşadığı tartışmanın ardından evden ayrılmasıyla başladı. Ailesi ile tartışan S.Y. halasının eşi Musa Ş.(65) tarafından "gel seni bize götüreyim kafan dağılsın" denilerek o gece evden uzaklaştırıldı.
Suudİ Arabistan'ın Riyad bölgesinde Restoran sahibi olan Musa Ş. Hatay'daki evine ve bahçelerine bakmak için sık sık Türkiye'ye geliyordu. 2021 yılında gerçekleşen Türkiye ziyaretlerinden birinde eşinin yeğeni S.Y. ile aile tartışmasını fırsat bilerek ilk teması kurdu.”

Hataylı balıkçılar "vira bismillah" dedi Hataylı balıkçılar "vira bismillah" dedi

'BAĞIRDIM KİMSE DUYMADI'
Eniştesi Musa Ş.'den kurtulmaya çalışan 14 yaşındaki S.Y.'nin sesini kimse duymadı. O anları emniyete verdiği şikayet dilekçesinde "ben kendisine direndim, bağırdım ancak beni kimse duymadı" sözleriyle anlattı.

3 YIL BOYUNCA DEVAM ETTİ
Psikolojik olarak zor günler geçiren S.Y. 17 yaşına kadar istismar edildi. Bir ay önce iş yerinde çalışırken sinir krizleri geçirerek yaşadıklarını iş arkadaşlarına anlattı. Arkadaşlarının uyarısı ile durumu ailesine de taşıyan S.Y. istismarın boyutunu, kaydettiği video ve ses kayıtlarıyla ortaya koydu.

PARA TEKLİF ETTİ
Yaşananların ardından geçtiğimiz Temmuz ayında ailesi ile beraber emniyete giden S.Y. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesini verdi. Dilekçede yaşadığı istismarları anlatan S.Y. bir kız çocuğunun karanlık 3 yılını ortaya koydu.

SERBEST BIRAKILDI!
S.Y.'nin emniyete yaptığı şikayetin ardından, gözaltına alınan Musa Ş. bütün deliller, ses kayıtları ve videolara rağmen serbest bırakıldı. 13 Temmuz'da Arabistan'a döneceği öğrenilen Musa Ş.'ye elektronik kelepçe bağlanarak, yurtdışı yasağı verildi. Ardından Hatay'dan uzaklaşan Musa Ş.'nin Konya'da bir ev tutarak oraya yerleştiği ve kapısına 2 güvenlik koyduğu iddia edildi.
Adli tatilin araya girmesi ile ertelenen soruşturma devam ediyor.

Kaynak: halktv.com.tr

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu