Kasko fiyatlarındaki yükselişin tüketici tercihlerine etkisini görmek için anket düzenledi. Katılımcıların yarısından fazlası kasko yaptırmayı düşünmezken, en büyük sebeplerinin ise maliyet olduğunu açıkladı.

ARTAN KASKO FİYATLARI ARAÇ SAHİPLERİNİN TERCİHLERİNİ ETKİLİYOR

Üzerinden 74 yıl geçti Üzerinden 74 yıl geçti

Ülkemizde enflasyon, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, araç değerlerindeki ve araçların hasar maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle kasko fiyatlarında %100’ü aşan artışlar görüldü. Hal böyle olunca araç sahiplerinin bir kısmı kasko teminatını değiştirme yöntemine giderken bir kısmı da kasko yaptırmaktan vazgeçmeye başladı.

KASKO YAPTIRMAYI DÜŞÜNMEYENLERİN ORANI ARTIYOR

2. el araç ilan platformu arabam.com, otomobil sahiplerinin araç kaskoları ile ilgili düşüncelerini ve davranışlarını ortaya koyan bir çalışma yaptı. Kasım ayında 907 kişinin dahil olmasıyla gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 52,5’i kasko yaptırmayacağını söylerken, yüzde 47,5’i kasko yaptıracağını söylüyor. Öte yandan, katılımcıların yüzde 71,9’u güncel kasko fiyatlarından haberi olmadığını belirtiyor.

KASKODA FİYAT YÜZDE 125 ARTTI

Kasko sigortasının fiyatı yüzde 125 arttı. Hatta kimi sigorta şirketleri yüzde 180 artışla kasko satıyor.

Araç değerlerindeki astronomik artışlar, enflasyon, döviz kurundaki dalgalanmalar, hasar maliyetlerindeki artışlar nedeniyle kaskoda fiyat yüzde 125’in üzerinde arttı.

Mahmut SİVRİ

Editör: Haber Merkezi