Mimarlar, Şehir Plancıları, İnşaat ve Makine Mühendisleri Odaları Başkanları Hatay Büyükşehir Belediyesine, Turunçlu arıtma tesisinin yerinin yeşil alan yapılması için itiraz dilekçesi verdi.

Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mustafa Özçelik,ü Şehir Plancıları Odası Hatay Temsilcisi Serkan Koç, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı İnal Büyükaşık , Makine Mühendisleri Odası Hatay Temsilcisi Riyad Önal verdikleri ortak itiraz dilekçesinde, TMMOB ‘nin Hatay İli, Defne İlçesi; Turunçlu Mahallesinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisinin bulunduğu alanın TMMOB raporu doğrultusunda tamamının yeşil alan olarak planlanmasını istediklerini belirttiler.

Dört Oda Başkanının Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na verdikleri itiraz yazıları şöyle:

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI’NA

KONU: Hatay İli, Defne İlçesi; Turunçlu Mahallesinde bulunan Atık su Arıtma Tesisini kapsayan alanda düzenlenen, “Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.7.2023 tarih ve 121 sayılı kararı ile OY BİRLİĞİ ile uygun görülmüş olan 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine itiraz.

GEREKÇE:

6 Şubat ve 20 Şubat tarihlerinde yaşanan deprem felaketlerinin ardından en ağır hasarı alan ilimiz; jeolojik yapısı gereği deprem riski bilinmesine rağmen bu durum göz ardı edilerek alınan planlama kararları ve uygulanmaları sebebiyle büyük yıkım yaşamıştır.

Serinleten Buğday Çorbası Gastronomi Evi'nde Serinleten Buğday Çorbası Gastronomi Evi'nde

Kent Ölçekte yıkım yaşamış olan kentimizin sorun tespitlerinin ve çözüm önerilerinin bir bütüncül olarak ele alınması gerekirken, parçacıl ve bilim ve tekniğe aykırı bir şekilde Büyükşehir Belediye Meclisince “Kamu Yararı” gözetilmeksizin hala noktasal imar değişiklikleri yapılarak geçmişte yapılan hataların tekrar edilmesi doğru bir yaklaşım değildir.

Bilindiği üzere geçmişte bir çok kez gündeme gelenü Turunçlu Atıksu Arıtma Tesisine ilişkinü TMMOB tarafından hazırlanarak Büyükşehir Belediyesi, HATSU ve Kamuoyuyla paylaşılanü raporda söz konusu alanda yapılması planlanan tesisisin bilim,teknik, sağlık, şehircilik ve planlama ilkeleri çerçevesinde tesisin kaldırılarak, Alanın tamamının Yeşil Alan Olarak Planlanması gerekliliği belirtilmiştir.

SONUÇ ve TALEP:

Hatay İli, Defne İlçesi; Turunçlu Mahallesinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisinin bulunduğu alanın TMMOB raporu doğrultusunda tamamının yeşil alan olarak planlanmasını talep ediyoruz.” Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi