Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümüü mezunu Arsuz’lu Sevilay Gökpınar, billur sesiyle okuduğu türküleriyle dinleyenlerini mest ediyor.

Cipin Motor Kısmına Sıkışan Kedi Yavrusu Kurtarıldı Cipin Motor Kısmına Sıkışan Kedi Yavrusu Kurtarıldı

Ortaokul ve lise yıllarından bu yana Türk Halk Müziğiyle yakından ilgilenen Sevilay Gökpınar, en büyük hayalini gerçekleştirerek Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümünden mezun oldu.

Billur ve büyüleyici sesiyle Barak havalarına kattığı yorumlarıyla sahne aldığı heryerde çok beğenilen Arsuz’lu Sevilay Gökpınar’ın en büyük hayallerinden birisi ise Hatay’da hemşehrilerine konser vermek ve Hatay’a özgü türküleri, deyişleri, ağıtları derleyerek bölge halkına armağan etmek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Mehmet DEMİR’in özel destek verdiğini ve yetişmesinde büyük katkı sunduğunu belirten Sevilay Gökpınar, Türk Milletinin duygularını en yoğun şekilde hissettiği ve sözlere yansıttığı türkülerin dünyasında yaşamaktan büyük keyif aldığını söyledi ve bugüne kadar desteğiyle her zaman yanında olan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Mehmet DEMİR, orkestranın birbirinden değerli saz üstadlarına, konservatuvar yıllarında her an yanında olan hocalarına teşekkür etti. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi