Çayımızı bardakta, çocukluğumuzu sokakta, canlarımızı enkazda bıraktık ama memleketimizi bırakmadık sloganıyla Hataylı aşıklar, Yayladağı Olgunlar Mahallesi'nde buluştu.

Bu yıl 2.si düzenlenerek geleneksel hale gelen Olgunlar Aşıklar otağı, yurdun çeşitli bölgelerinden katılım sağlayan 30'u aşkın Ozan ve Şair, yaşanan deprem sonrasında Memleket vurgusu yaparak Yayladağı İlçesine bağlı Olgunlar Köyünde bir araya geldi.

Türkiye'de müze sayısı 2023'te yıllık yüzde 7,1 artarak 606 oldu Türkiye'de müze sayısı 2023'te yıllık yüzde 7,1 artarak 606 oldu

Hataylı halk şairi Hataylı Suskun Şair mahlaslı Necip Demir ve halk şairi Aşık Vehbi Gülen, birlikte organize ederık aşıkları buluşturdu.

Çayımızı bardakta, çocukluğumuzu sokakta, canlarımızı enkazda bıraktık ama memleketimizi bırakmadık diyen Hataylı suskun şair çayımızın demine, muhabbetin dibine, aşıklar otağı Olgunlar köyüne hoşgeldiniz diyerek hayatın devam ettiğini artık normalleşmeye geçmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Şenköylü Aşık Vehbi Gülen'de katılım sağlayan tüm şair, ozan ve misafirlere teşekkür etti. Programın akışına öncülük eden Yayladağlı pir Bekir Cila 'nın yanında yine yayladağlı araştırmacı yazar Kadir Oktay'ın Pir Bekir Cila'nın Bezge Sufanda da başlatmış olduğu aşıklar otağı ateşinin bundan böyle Şenköy ve Olgunlar'da harmanlanacağını belirterek organinazyonu hazırlayan Suskun Şair ve Aşık Vehbiye teşekkür etti.

Halk ozanlarının ağıtlar yaktığı, şairlerin memlekete, depreme, yazdıkları şiirlerini okuduğu programda kahvaltının ardından yöresel yemek olan etli aş, kuru fasulye ,Yayladağı lokumu, incir ve şerbet ikramının ardından program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi