Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında tüm yurtta olduğu gibi Antakya’da düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saat 09.05'de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. Törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Servet Mullaoğlu, başta olmak üzere, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, gaziler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Türkiye’nin Huzuru” Hatay’da Konuşuluyor “Türkiye’nin Huzuru” Hatay’da Konuşuluyor

MASATLI: HUZUR İÇİNDE UYUYUNUZ.

Törende anıt şeref defteri Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından imzalandı.
Vali Masatlı, Anıt defterine duygularını şöyle aktardı: “Emanetiniz olan ve 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin banisi, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Aziz Atatürk,
Ebediyete irtihalinizin 85. yıldönümünde derin bir özlemle minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunmak üzere manevî huzurlarınızdayız.
“Bir milletin başarısı, mutlaka bütün millî güçlerin bir istikamette oluşması ile mümkündür.” veciz anlayışınızın ışığında, milletimizle birlikte verdiğiniz İstiklâl Mücadele’miz büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Cumhuriyete giden bu yolda önünüze çıkan tüm engelleri; büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla aştınız. Düşleriniz, inancınız ve ileri görüşlülüğünüzle Necip Türk milletinin makus talihini bertaraf ederek, binlerce yıl önce yaktığımız bağımsızlık ateşini söndürtmediniz. Milletimize, aydınlık bir gelecek bıraktınız. Zatıaliniz ve kahraman silah arkadaşlarınız huzur içinde uyuyunuz.
Millet olarak, birlik ve beraberliğimizin korunması, bin bir meşakkatle kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizin bekası ve Ülkemizi her alanda yüceltmek için, sizden aldığımız ilhamla daima çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Bundan emin ve müsterih olunuz.
Türk ve dünya tarihine yön veren Zatıalinizi, kahraman silah arkadaşlarınızı ve bu vatan için canlarını hiç düşünmeden feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Ruhlarınız şad olsun” Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi