En dikkat çeken değişiklik, ATM’lerdeki işlem menüsüne eklenen “Hesap Bilgilerini Güncelle” ve “Şifre Değiştir” seçeneklerinin artık daha güvenli hale getirilmesi oldu. Bu güncellemelerle kullanıcılar internet bankacılığı üzerinden daha emniyetli işlemler gerçekleştirebilecek.

ATM’lere gelen yeni işlem menüsü, kullanıcıların dolandırıcılık girişimlerinden korunması için önemli güvenlik özellikleri içeriyor. Hesap bilgilerini güncelleme ve şifre değiştirme işlemleri daha güvenli hale getirilirken, ATM’lerdeki şüpheli işlemler sonucunda kart yutulma riski arttı.

Özellikle üç kez yanlış şifre girilmesi veya borç nedeniyle iptal edilen kartlarda ATM’nin kartı yutabileceği belirtiliyor.

Bu yenilikler, kullanıcıların mağduriyetini en aza indirgemek ve bankacılık sisteminin güvenliğini artırmak için devreye sokuldu. ATM'lerdeki son güncellemelerle, dolandırıcılık yapan kişilerin kartları yutulacak. Bu özellik, ATM'lerde gerçekleştirilen şüpheli işlemlerin önüne geçerek bankacılık sisteminin güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Üç kez yanlış şifre girişi: Şifrenizi yanlışlıkla da olsa yanlış tuşa basarak üç kez hatalı girdiğinizde, güvenlik amacıyla kartınız yutulabilir. Bu uygulama, kaybolmuş ya da çalınmış kartların kullanılmasını önlemeyi amaçlıyor.

TSPB, kripto varlıklar için rehber hazırlamayı planlıyor TSPB, kripto varlıklar için rehber hazırlamayı planlıyor

Borcunuz nedeniyle iptal edilen kart: Eğer bankanız kartınızı borcunuz nedeniyle iptal ederse, ATM kartınız yutulabilir. Son kullanma tarihinin geçmesi: Süresi dolmuş bir kartla işlem yapmaya çalışmanız durumunda, ATM kartınız yutulabilir.

Teknik arıza: Nadir de olsa, ATM'de bir teknik sorun meydana gelirse kartınız yutulabilir.

Kayıp veya çalıntı ihbarı: Eğer kartınızın kaybolduğunu veya çalındığını bankanıza bildirirseniz, kartınız yutulabilir.

Muhabir: Doğanay Yiğitoğlu