İkinci el araç alacaklar dikkat ! İkinci el araç alacaklar dikkat !

Ehliyetle ilgili yapılan önemli düzenlemeler devam ediyor. Yürürlüğe giren yeni yaş sınırları ve ehliyet yenileme süreleri, 69 yaşını dolduran ticari taşıma yapan sürücüler için trafik yasağı getirmişti. Ancak, bu düzenleme 31 Aralık 2024 itibarıyla geçici olarak sona erecek.

YENİ DÜZENLEME İDDİALARI
Şubat ayında yürürlüğe giren 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile B sınıfı ehliyet sahipleri, 125 cc silindir hacmine kadar motosiklet kullanma izni elde etmişti. İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de yaklaşık 35 milyon ehliyet sahibinin bulunduğunu belirterek, çeşitli ehliyet sınıflarında yaş şartlarını yeniden düzenlemişti. Örneğin, D sınıfı ehliyet için yaş sınırı 26'dan 24'e çekilirken, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırı 16'ya indirilmişti.

YENİ DÜZENLEMENİN DETAYLARI
Eylül ayında yürürlüğe girmesi planlanan yeni düzenleme, B sınıfı ehliyet sahiplerine yönelik kapsamlı değişiklikler içeriyor. Bu düzenlemeyle, B sınıfı ehliyet sahiplerinin daha geniş bir araç yelpazesi kullanabileceği ve ulaşımda çeşitliliğin artırılacağı belirtiliyor.
İddialara göre, B sınıfı ehliyete sahip sürücüler, 125 cc'lik motosikletleri kullanabilmek için sadece bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi” alabilecek. Ayrıca, A2 sınıfı motosikletlerin de bu düzenlemenin ilerleyen aşamalarında dahil edilmesi bekleniyor. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi