Türkiye'nin obruk tehlike ve risk haritası güncelleniyor Türkiye'nin obruk tehlike ve risk haritası güncelleniyor

2025 yılı itibarıyla Türkiye’de ve Avrupa Birliği'nde, 18 yaşından küçük kullanıcılar için özel "genç hesapları" uygulamasına geçilecek. Bu yeni düzenleme ile birlikte, reşit olmayan kullanıcıların etkileşimleri ve erişimleri kısıtlanacak.

Yeni Instagram Kuralları

  • Genç Hesap Dönüşümü: 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak "genç hesaba" dönüştürülecek.
  • Ebeveyn Kontrolü: 16 yaş altı kullanıcılar, kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamak zorunda kalacak.
  • Otomatik Gizlilik: Genç hesaplar, varsayılan olarak gizli olacak. Kullanıcılar yalnızca kabul ettikleri takipçilerle etkileşimde bulunabilecek ve mesajlaşabilecek.
  • İçerik Filtreleme: Keşfet ve Reels içerikleri, şiddet, kozmetik reklamları ve hassas içerikler gibi belirli türlerden filtrelenecek.

Neden Bu Değişiklikler?

Sosyal medya platformlarında yaş sınırı olmaması uzun süredir tartışmalara yol açıyordu. Instagram, bu adımlarla kullanıcı güvenliğini sağlamayı hedefliyor. Yeni uygulama, genç kullanıcıların daha sağlıklı bir sosyal medya deneyimi yaşamalarına katkıda bulunacak.

Uygulama Takvimi

Meta’nın web sitesinde yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de bu yeni kurallar 2025'te yürürlüğe girecek. 2024 yılı sonunda ise Avrupa Birliği ülkelerinde devreye girecek.

Muhabir: Kenan Cengiz