TBMM açılışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti grubuyla el sıkışarak başlattığı "çözüm süreci" tartışmaları sıcaklığını korurken, Bahçeli'nin, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nun grup toplantısında kendisine attığı urgana verdiği yanıt yeni bir gündem yarattı. İYİ Parti'nin attığı urganı odasına asarak dikkat çeken Bahçeli, bu eylemiyle ne mesaj vermek istedi?

“DİLSİZ UŞAK”TA ASILI URGAN: MESAJI ÇÖZEBİLİR MİSİNİZ?

Bahçeli'nin odasında astığı bu urgan, özellikle "Dilsiz Uşak" olarak bilinen askıya asılarak sergilendi. MHP'nin Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan, Bahçeli’nin bu jestinin bir mesaj içerdiğini söyledi. Özkan, “Kürsüden atılamayan urgan, urganı taşıyan kağıt torba. Mesaj burada gizli. Çöz bu mesajı çözebilirsen!” diyerek Bahçeli’nin mesajını açıklamaya çalıştı.

FETÖ'de Para Ve Koltuk Savaşları Başladı! FETÖ'de Para Ve Koltuk Savaşları Başladı!

BAHÇELİ’DEN GÜNDEMİ SARSAN ÇIKIŞ: “HODRİ MEYDAN!”

MHP liderinin İYİ Parti'nin gönderdiği urgana yanıtı bu kadarla sınırlı kalmadı. Grup toplantısında Bahçeli, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a gönderme yaparak, “Tecridi kaldırılsın, terörist başı gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini açıklasın. Hodri meydan! Buna varız” dedi. Bu açıklama siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı. Bahçeli'nin bu sözleri, çözüm süreci tartışmalarını yeniden gündeme taşırken, İYİ Parti ile arasındaki gerginliği farklı bir boyuta taşıdı.

"URGANI ASMAK BİR TEPKİDİR"

Özkan'ın açıklamalarına göre, Bahçeli'nin urganı odasına asması, MHP'nin son dönemde İYİ Parti’ye karşı mesafeli duruşunu simgeleyen bir tepki olarak yorumlanıyor. Özkan, Bahçeli’nin mesajının aslında “karton torba ve urganın sembolik anlamları” etrafında şekillendiğini belirterek, “İddia ediyorum, bu karton torba ve dilsiz uşak üzerinden kurulan bu sembolizm MHP’nin Türkiye siyasetine yönelik bakış açısına dair de bir mesaj barındırıyor” dedi.

Muhabir: Zeynep Yüksek