MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Türkiye'nin terörle mücadelesine vurgu yaptı. "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürt sorunu yoktur; terör sorunu vardır ve bu ihanetin kökü muhakkak surette kazınacaktır. Direnirlerse daha sert yöntemler devreye alınır," ifadeleriyle gündem yarattı.

Bahçeli, partinin grup toplantısında "bebek katili" olarak nitelediği Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısıyla dikkat çekmiş, Cumhuriyet Bayramı mesajında da aynı tavrı sürdürdü. Mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve beraberlik ruhuyla, “Türk devri” olarak tanımladığı yüzyılda varlığını sürdüreceğini belirtti.

Kış Saati Uygulaması Bu Gece Başlıyor ! Kış Saati Uygulaması Bu Gece Başlıyor !

"Türkiye Cumhuriyeti, Soylu Milletimizin Kararlılığının Eseri"

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin köklerini Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadelenin kahramanlıklarına dayandırarak, yeni yüzyılın başlangıcında aynı kararlılıkla yol alması gerektiğini ifade etti. "Türk milleti, hiçbir dönemde dış düşmanlardan merhamet dilememiştir. İçimize sızan işbirlikçilere, hain hedeflerine de boyun eğmeyecektir," diyerek provokatif açıklamalarda bulunan siyasilere karşı uyarıda bulundu.

"Türkiye'nin Bir Kürt Sorunu Yoktur"

Türkiye'nin mezhebi veya etnik bir sorunu olmadığını, asıl meselenin bölücü terör olduğunu vurgulayan Bahçeli, teröre karşı sert ve kararlı bir mücadele verileceğini belirtti. Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin etnik veya mezhebi bir açmazı yoktur. Şayet direnç gösterilirse, eski usul mücadele stratejilerinden çok daha sert, seri ve şiddetli yöntemler devreye alınacaktır,” dedi.

Bahçeli, mesajının sonunda Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitleri rahmetle andı ve Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Kaynak: Haber Merkezi