Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul'da 10 bebeğin ölümüne neden olan "Yenidoğan Çetesi" ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, çetenin çökertilmesinde CİMER başvurusunun kritik rol oynadığını belirtti. Memişoğlu, "İlk ihbar Mart 2023'te CİMER'e geldi ve 1,5 senedir gündemimizde olan bu olayı çökerttik" dedi.

Hataylılar, Soğuk Hava Dalgasına Dikkat Edin! Hataylılar, Soğuk Hava Dalgasına Dikkat Edin!

Bakan, çetenin bebek acil hastalarını anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirerek ölümlerine neden olduğunu vurguladı. Soruşturma sonucunda 22 kişinin tutuklandığını ve adı geçen hastanelerin ruhsatlarının iptal edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili Sağlık Bakanı Memişoğlu ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geldiğini aktaran Memişoğlu, Erdoğan’ın "Ne gerekiyorsa yapın" talimatı verdiğini belirtti.

Denetimlerin Eylül 2023'te başladığını ve süreç boyunca İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlıkları'nın gizlilikle çalıştığını ifade eden Bakan, "Bebeklerimizin canı her şeyden değerlidir. Çürük elmaları yakalamak bizim görevimiz" dedi.

Bakan Memişoğlu, 28 Eylül'de oluşturulan komisyonla tüm yenidoğan ünitelerinin denetlendiğini, tutuklanmış olan 22 kişinin tutukluluk halinin kaldırılması için savcıyı tehdit ettiklerini ve bu kişinin de tutuklandığını açıkladı. Operasyonun 5,5 ay önce başladığını ve çetenin çökertilmesinin büyük bir mücadele olduğunu vurguladı.

Bu olay, Türkiye'yi derinden sarsarken, sağlık sektöründeki güvenlik açıklarını da gözler önüne seriyor.

Kaynak: Haber Merkezi