Depremzedeler Rezerv Alan Açıklamasını Bekliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan Hatay’a geldi. Bakan Kurum’u Hatay Havalimanı'nda Hatay Valisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, milletvekilleri, Cumhur İttifakı il başkanları, belediye başkanları ve AK Parti teşkilatı karşıladı.

Medeniyetler beşiği Hatay’da, deprem sonrası büyük yıkıma uğrayan alanların yeniden inşası için gözler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na çevrildi. Bakan Murat Kurum’un yapacağı açıklamalar, özellikle rezerv alanların nerede oluşturulacağı konusunda beklenti içinde olan Hataylılar için belirleyici olacak.

REZERV ALAN BEKLENTİSİ YÜKSEK

Depremin ardından evlerini kaybeden binlerce Hataylı, özellikle rezerv alanlarının belirlenmesi ve yeni yerleşim alanlarının inşası için sabırsızlıkla bekliyor. Özellikle şehir merkezinde yer alan Antakya ve Defne ilçelerindeki depremzedeler, uzun süredir belirsizlik içinde yaşıyor. Bakan Kurum’un ziyaretinde rezerv alanlarla ilgili net açıklamalar yapması beklenirken, vatandaşlar bu ziyaretin kendileri için bir dönüm noktası olacağını düşünüyor.

VATANDAŞLAR AÇIKLAMA BEKLİYOR

Depremden bu yana zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Hatay halkı, Bakan Kurum’un rezerv alanlar ve yeni konut projeleri hakkında yapacağı açıklamaları dört gözle bekliyor. Şehirdeki birçok vatandaş, evlerini kaybettikleri günden bu yana belirsizlik içinde yaşadıklarını ve artık bir çözüme kavuşmak istediklerini belirtiyor. Bakan Kurum’un daha önceki ziyaretlerinde dile getirdiği "Yeni Hatay" vizyonunun hayata geçmesi için atılacak somut adımların bu ziyaretle netleşmesi bekleniyor.

ABD, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, New York'ta görüştü ABD, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, New York'ta görüştü

Editör: Canan Gül