CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, depremler nedeniyle evleri yıkılan ve oturdukları evlerde kiracı olarak bulunan depremzedelerin barınma sorunlarının çözümü için bir yıl süreli iki bin lira kira yardımı dışında herhangi bir adım atılmadığını belirterek, bu vatandaşlarımızın da barınma sorunlarına devletin çözüm üretmesi gerektiğini açıkladı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması için Ev ve işyeri sahipleri için yeterli olmasa da bazı düzenlemeler yapıldığını hibe, uygun kredi gibi desteklerin üçıklandığını anımsatan Mullaoğlu, yeterli gelire sahip olamadıkları için deprem bölgelerinde kirada oturmak zorunda kalan vatandaşlara da sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Kore Gazileri Yaşadıklarını Anlattı Kore Gazileri Yaşadıklarını Anlattı

KİRACILARA DA DESTEK VERİLMELİ

Mullaoğlu önergesinde “Ülkemizde daha önce meydana gelen bazı depremler sonrası Devletin TOKİ eliyle evi yıkılan kiracılara konut üretti. Benzer bir uygulama 6 Şubat ve sonrasında meydana gelen depremde evleri yıkılan kiracılar için de uygulanmalı. Budurumdaki aileler için de hibe, uygun kredi, arsa tahsisi gibi bazı destekler açıklanmalı. Başka illere göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın geri dönebilmeleri için ev sahiplerinin yanı sıra kiracılara da destek verilmeli.” Dedi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi