Dörtyol ilçesi Kuzuculu mevkiinde yapılan trafik kontrollerinde, bir çekicinin gövde kısmına gizlenmiş düğmeli düzenek aracılığıyla takograf cihazına elektronik müdahale yapıldığı tespit edildi.

Tırın çarpması sonucu ölen çocuğun cenazesi defnedildi Tırın çarpması sonucu ölen çocuğun cenazesi defnedildi

Ekipler, sürücünün bu düzenekle takograf cihazını yanıltarak sürüş ve dinlenme sürelerine ilişkin bilgileri değiştirdiğini saptadı. Takograf cihazlarına yapılan bu tür müdahaleler, hem trafik güvenliğini tehlikeye atmakta hem de sürüş ve dinlenme süreleri gibi önemli kuralların ihlal edilmesine yol açmaktadır. Bu nedenle, söz konusu sürücüye 104.366 TL para cezası uygulandı.

Yapılan bu başarılı operasyon ve gayretli çalışmaları nedeniyle, Dörtyol'da görev yapan trafik polisleri, İl Emniyet Müdürü Kadir Gökce tarafından ödüllendirildi. Müdür Gökce, personellerin özverili çalışmaları sayesinde trafik güvenliğinin sağlandığını ve bu tür ihlallerin önüne geçildiğini belirtti. Trafik ekipleri, benzer ihlallerin önüne geçmek ve trafik güvenliğini en üst seviyede tutmak için denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini belirtti. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi