Arsuz İş İnsanları Derneği (ARİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağır, kadına yönelik artan şiddetin toplumsal barışı olumsuz etkilediğini belirtti. Ağır, “Kadına yönelik şiddet günümüzde yalnızca fiziksel şiddet değildir. Psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet de bu kapsama girmektedir” dedi.

Psikolojik Şiddet ve Toplumsal Duyarlılık

Kadınların en çok psikolojik şiddete maruz kaldığını ifade eden Ağır, “ARİAD olarak, kadına yönelik şiddete sessiz kalmanın, şiddete ortak olmak anlamına geldiğine inanıyoruz” diye vurguladı. Şiddetle mücadelede kararlılık ve toplumsal duyarlılığın önemine değinen Ağır, “Şiddetle baş edebilmek için çok yönlü müdahaleler gereklidir” şeklinde konuştu.

Toplumsal Farkındalık ve İnsan Hakları

Kadına yönelik şiddeti önlemede toplumsal farkındalığın geliştirilmesi gerektiğini belirten Ağır, “Kadının insan haklarından yararlanmasının önünde hiçbir engel kalmamalı” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Şiddetle mücadele, toplumun her katmanında ortak ve kararlı bir şekilde yürütülmeli” diyerek toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Güvenli Kurumların Oluşturulması Gerekiyor

Ağır, “Gerekli tedbirler alınarak şiddet failinin uzaklaştırılması ve mağdur kadının kendisini güvende hissetmesi sağlanmalıdır” diyerek şiddete maruz kalan kadınlar için güvenli ve kolay ulaşılabilir kurumlar oluşturulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, cezaların caydırıcı olması gerektiğine de dikkat çekerek, “Cezalar caydırıcı olmalıdır” dedi.

Arsuz İlçesinde Elektrik Kesintileri Arsuz İlçesinde Elektrik Kesintileri

Rehabilitasyon Programlarının Önemi

Başkan Ağır, “Problemin kökenine inebilmek ve şiddet sarmalını kırabilmek için faillerle de iletişime geçilmesi, psikolojik tedavi almalarının sağlanması çok önemlidir” diyerek, rehabilitasyon programlarının önemine vurgu yaptı. Son olarak, “ARİAD olarak; kadınlar için şiddetten arınmış bir dünya umut ediyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu