Memur-Sen Hatay İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, yeni eğitim yılı başlarken bazı önerilerde bulundu.

Hiç kimseyi eleştirmeden, hiç kimseyi övmeden sadece önerilerimi paylaşmak istiyorum diyen Başkan

Bayrakdar, şu önerilerde bulundu: “Antakya İlkokulu, Haydar Mursaloğlu İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Vali Teoman İlkokulu kendi binalarında eğitim öğretim yapmalıdır. Suyu, elektriği, interneti yoksa bunları getirmesi gereken kurumlar belli bir an önce bu okulların ihtiyaçları giderilmelidir. Bu okulların eğitim veriyor olması Antakya'daki insanımızı, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi mutlu edecek geleceğe dair olumlu düşüncenin gelişmesine katkı sunacaktır. Velilerimizin birçoğu kendi özel imkanları ile bu okullara çocuklarını getirebilirler. Tabii Devletimiz servis imkanı sunarsa bu daha güzel olur.

“Primemall AVM arkasında bulunan Mehmet Akif İlkokulu öğrencilerimizin hizmetine sunulmalıdır.

Toki'lerden Ekinci yoluna kadar, otogar çevresi de dahil olmak üzere bu bölgede insanlar evlerinde

oturmaktadır. Çocuklarını yürüyerek bile okula götürüp getirebilirler. Prefabrik bir okul olduğundan

Öğrencilerden Muhteşem Resital Öğrencilerden Muhteşem Resital

herhangi bir deprem anında öğrencilerimiz için güvenli bir eğitim ortamıdır. Eğitime ve eğitimciye önem

verdiğini bildiğimiz Hatay valimiz Sayın Mustafa Masatlı'nın Mehmet Akif ilkokulu'nu çocuklarımızın

hizmetine sunacağına inanıyorum.”

“ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNULMALIDIR”

“Hafif hasarlı binaların onarım ve tadilat işleri bir an önce bitirilerek eğitim öğretim yapılabilecek duruma getirilmelidir. Sınıf ve derslik sıkıntısı yaşandığı aşikardır. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin mağdur olmaması için uygun olan okulların bahçelerine konteyner sınıfları oluşturulmalı, sınıf mevcutları azaltılarak daha kaliteli eğitim yapılmasının önü açılmalı. Aksi takdirde devletimizin atadığı birçok öğretmenimiz maaş karşılığı dersleri bile dolduramayacak hem madden hem de manen öğretmenlerimiz mağdur olacak, öğrencilerimiz ise daha verimli eğitim ortamlarından faydalanamayacak. İl ve ilçe Milli eğitim müdürlükleri kenar mahallelerden bir an önce şehir merkezine gelmeli. Eğitim çalışanlarının Bu yoğun trafikte hem zaman kaybı hem de maddi kaybı önlenmelidir.

NATO çadırkentte kalan öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntılar onlarla konuşularak çözüme kavuşturulmalıdır. Hanım kardeşlerimiz 12 kişilik çadırlarda kaldıklarını kendilerine özel bir alan olmadığından üstlerini değişme konusunda sıkıntı yaşadıklarını ilettiler. Kendi hem cinsi olsa da başkasının önünde giyinmek istemeyebilir. Bu ortam onlara hazırlanmalı. İster NATO çadır kentinde ister öğretmenler için hazırlanmış konteynırlarda planlama yapılırken öğretmenlerin de birer ailesinin olduğu, çocuklarının olduğu, bakmakla yükümlü anne babasının olduğu göz önünde bulundurularak planlamalar yapılmalıdır. Öğretmenlerimizi ve diğer eğitim çalışanlarının bu bölgede kalmalarını bu bölgede çalışmalarını sağlayacak teşvik uygulanmalıdır.” Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi