Romanya’dan “Asociatia Sportiva Romiscare” adlı kuruluşun ev sahipliğinde gerçekleşen projede, Türkiye, Litvanya, Bulgaristan, Letonya, Polonya ve Romanya’dan toplam 32 genç aktif olarak yer aldı.
sekiz gün süren bu yoğun eğitim programında, farklı kültürlerden gelen gençlerin dijital becerilerini geliştirmeleri hedeflendi. Program kapsamında katılımcılar; dijital okuryazarlık, panel kullanımı, Microsoft Office programları, video düzenleme ve illüzyon teknikleri, sosyal medya yönetimi, bulut bilişim ve yapay zeka becerileri üzerine eğitim aldılar.
GELENEKSEL ETKİNLİKLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Eğitim süresince katılımcılar, takım çalışmaları, açık hava etkinlikleri, tiyatrolar, tartışmalar ve vaka çalışmaları gibi yaygın eğitim yöntemleriyle becerilerini geliştirme fırsatı buldular.
Proje sadece dijital becerileri değil, aynı zamanda kültürel etkileşimi de teşvik etti. Kültürel gecelerde katılımcı ülkeler, kendi kültür ve geleneklerini tanıtarak farkındalık ve saygıyı artırmaya yönelik etkinlikler düzenledi. Türk kültürüne özgü Bağlama, Kına Gecesi, Zeybek ve Damat Halayı gibi geleneksel danslar ve gösteriler büyük ilgi gördü ve unutulmaz anlar yaşattı.
Proje sonunda, Türkiye’yi temsil eden 5 öğretmenimiz, Avrupa çapında geçerliliği olan “Youthpass” sertifikalarını alarak ülkelerine döndü.
Belen Kaymakamı Sayın Mahmut Sami Yılmaz, Erasmus+ projelerinin gençler için sunduğu fırsatların önemine değinerek, bu projelerin gençlerin sosyal, kültürel ve dil öğrenimi açısından gelişimlerine büyük katkı sağladığını vurguladı. Ülkemizi ve Kaymakamlığımızı başarıyla temsil eden öğretmenlerimize ve proje koordinatörü Yeliz Sevim’e teşekkürlerini iletti.