Netflıx'ten Gençlere Yeni Fırsat Netflıx'ten Gençlere Yeni Fırsat

Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos depremini hatırlatarak, "Gölcük Depremi sonrası bilim dünyası Marmara Bölgesi için uyarıda bulundu" dedi. Görür, İstanbul'un depreme karşı yeterince hazırlıklı olmadığını yineledi.

25 yıl geçmesine rağmen, Türkiye'nin birçok bölgesinde deprem uyarıları yapılmasına rağmen 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi hâlâ unutulmuş değil. Marmara depremi ve diğer depremlerle ilgili uyarılar devam ediyor.
Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gölcük depreminde yaşamını yitirenleri anarak, İstanbul’da beklenen büyük depreme karşı bir kez daha uyarıda bulundu.
Görür, İstanbul'un depreme yeterince hazır olmadığını vurgulayarak, "Bugüne kadar yapılanlar, yapılması gerekenlerin sadece bir kısmı" ifadelerini kullandı.
Sosyal medya hesabından bir uyarı paylaşan Naci Görür, 6 Şubat depremlerini unutmamamız gerektiğini belirtti ve mesajında şunları ifade etti:
"17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminden sonra bilim dünyası Marmara Bölgesi için alarm verdi ve İstanbul'un depreme hazırlanması gerektiğini söyledi. 25 yıl geçti ama hâlâ bu konuda konuşuyoruz. İstanbul, depreme yeterince hazır değil. Bugüne kadar yapılanlar, yapılması gerekenlerin sadece bir kısmı." Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi