Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayında gıda güvenliğini sağlamak amacıyla 7 bin 500’den fazla görevlinin katılımıyla yaklaşık 104 bin gıda denetimi gerçekleştirildiğini ve bin 22 ürün için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandığını duyurdu.

5 sahipsiz köpek işe alındı 5 sahipsiz köpek işe alındı

Yumaklı, yaptığı açıklamada, bakanlık olarak vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamanın önemine vurgu yaparak, gıda denetimlerindeki hassasiyetlerini belirtti. “Tarladan çatala kadar gıdanın her adımını kontrol altında tutmanın ve güvenilir gıdayı vatandaşlarımıza sunmanın gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, 2023 yılında 1 milyon 300 bin gıda kontrolü gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda 18 bin 948 işletmeye idari para cezası uygulandığını belirtti. Ramazan ayı boyunca gıda denetimlerine ara vermeden devam ettiklerini ve özellikle tüketimi artması muhtemel gıda ürünlerine ağırlık verdiklerini belirten Yumaklı, iftar yapılan yerlerde hijyen kontrolleri başta olmak üzere gerekli denetimleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Yumaklı, ramazan paketlerinin satışını yapan iş yerlerine yönelik yapılan denetimlerde gıdaların son tüketim tarihleri ve etiket bilgilerinin kontrol edildiğini ve gerek görülmesi halinde numune alındığını aktardı.

Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde 104 bine yakın denetim gerçekleştirildiğini ve bin 22 işlem için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandığını belirten Yumaklı, 13 işletme hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte denetimlerin artırıldığına değinen Yumaklı, tüm gıda işletmelerine yönelik resmi kontrollerin hassasiyetle devam ettiğini sözlerine ekledi.

Son olarak, tüketicilerin gıda ile ilgili herhangi bir ihbar veya şikâyeti için Alo 174 Gıda Hattı veya “0501 174 0 174” numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı’nı kullanabileceklerini belirterek, vatandaşların sağlığını riske atanlara karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı. Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi