CHP Enez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşti CHP Enez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşti

CHP Defne Aday Adayı Ali Mansuroğlu, birbirinden iddialı ve başarılı çalışmalarını aktararak, Defne ilçesi için acil yapılması gerek çalışmalarını sıraladı.

Belediye başkan adayı Avukat Ali Mansuroğlu 5 yılı yakın bir süredir başkan yardımcılığı yaptığını bu süre içerisinde avukatlık deneyimi ile belediyecilik hakkında tecrübe kazandığını ve Defne ilçesinin sorunlarının hızlıca çözümü için çalışmalar yürüteceğini ifade etti.

Mansuroğlu açıklamasında; “Deprem ile ilçemizin sorun ve hizmet öncelikleri değişmiştir. Öncelikle deprem ile hizmet binaları zarar gören ve kıt maddi imkânları daha da azalan belediyenin toparlanması ve kurumsal yapıya kavuşması gerekmektedir” dedi.

Mansuroğlu’nun açıklamasındaki detaylar ise şu şekilde;

“TEMİZLİK HİZMETLERİ İÇİN KİRALAMA YÖNTEMİNE SON VERECEĞİZ”

“Belediyenin en temel hizmetleri olan temizlik hizmetleri büyük oranda araç kiralama yöntemi ile yapılmaktadır. Tamamen kendi araçlarımız ile bu hizmetleri yürüteceğiz. Bu hem tasarruf sağlayacak hem de alınacak araçlar için istihdam imkanı sağlayacaktır.

“TEMEL ALT YAPI İHTİYAÇLARI İÇİN TESİS KURACAĞIZ”

Belediye hizmetleri için temel alt yapı malzemesi üretimi kendimiz yapacağız. Bu vesileyle dışa bağımlı olmaktan kurtulacak, tasarruf sağlayacak ve ayrıca ürettiğim malzeme fazlasının dışarıya satışı ile gelir elde edeceğiz. Üretim için kuracağımız tesislerle istihdam imkanı yaratacağız.

“BAKIM VE ONARIM SERVİSİ KURACAĞIZ”

Araçlar, iş makinaları ile kuracağımız tesislerdeki makinalar için servis ve bakım ünitesi oluşturup yine istihdam imkanı sağlayıp tasarruf yapacağız.

“DEFNE’YE İLGİYİ ARTTIRMAK İÇİN ÇABALAYACAĞIZ”

Defnemiz Hatay’da eğitimin, sosyal ve kültürel hayatın kalbidir. İnsanımızın ilçemizi terk etmemesi veya giden insanımızın geri dönmesi başta eğitim, sağlık ve barınma imkânlarına bağlıdır. Halen ağır aksak da olsa en iyi okullar ilçemizde eğitime devam etmektedir. Yeni kurulan hastane yetersiz olsa da faaliyettedir. Alt yapı faaliyetlerimizi hızlandırdıktan sonra daha iyi bir Defne için yol almış olacağız. Eğitim ve sosyal hayat için çocuk ve dezavantajlı bireyler için psikolojik danışma merkezleri, kreşler ,spor tesisleri ve mesleki eğitim kurslarını faaliyete geçireceğiz. Spor alanlarımız ile parklarımızı kullanılır hale getireceğiz. Böylece ilçemiz tekrardan cazibe merkezi halini alacaktır.

“DEFNE AĞACI, ZEYTİNYAĞI, SERACILIK, YÖRESEL EL YAPIMI ÜRÜNLER”

İlçemizde küçük ölçekli olarak defne ve zeytin üreticiliği ile birlikte el yapımı ürünler ile seracılık yapılmaktadır. Genelde insanımız bu ürünleri kendi ihtiyacı için işlemekte fazlasını ise satarak değerlendirmektedir. Bu ürünleri belediyemizce kamu yararı gözetilerek şeffaf şekilde yönetilecek kooperatif ile markalaştırarak tüketicilere ulaştıracağız. Böylece ilçemizin tanıtımına katkı sağlayıp insanımıza gelir kapısı açacağız.

“KURUMSAL BİR BELEDİYE”

Defne ilçemiz siyasi saiklerle özel olarak oluşturulmuş bir ilçemizdir. Coğrafi alan olarak Hatay’ın 15 ilçesinin en küçüğü. Nüfus sayısı olarak 165.000’i aşan nüfusuyla 3.ilçemiz. Nüfus yoğunluğu itibariyle dünyanın yoğun nüfuslu yerlerinden birisi. İlçe kurulurken merkeze bağlı 4 mahalle 10 belde belediyesi ve 23 köyden oluşturulmuştur. İlçe belediyesi mevcut bina ve personelle faaliyete başlamıştır. Gerek fiziksel yapılar gerekse personel, küçük belde ihtiyaçları dikkate alınarak oluşturulmuş olduğu için günümüz ilçe belediyesinin ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Kurumsal yapı oluşturabilmek için işleyişle ilgili personel takviyesi ve personele mesleki eğitim vermek gibi gerekeni yapacak, acil ihtiyaçları giderdikten sonra vatandaşımızın belediye hizmetlerine kolay erişebileceği hizmet binaları inşa edeceğiz.

“KÜLTÜR, SANAT VE SPOR KENTİ DEFNE’’

Deprem felaketi nedeniyle yaşadığımız acıyı unutmadan gerekli alt yapı faaliyetleri ile birlikte kültür, sanat ve spor etkinliklerinin merkezi olacağız. Eğitimin yanında spor alanları ile parkların kullanılır hale gelmesi halkımızın hayatına olumlu katkı sunacaktır.

“İŞ MERKEZLERİ, SANAYİ SİTESİ VE PAZAR YERLERİ”

Öncelikle gerek işyerleri yıkılan esnaf başta olmak üzere esnafımıza faaliyet gösterebileceği alan hazırlayacağız. Kooperatif yolu ile sanayi ve benzeri iş yerleri oluşturulmasına belediyemiz önderlik edecektir. Halkımızın haftanın yedi günü yararlanabileceği sebze halini ve balık pazarını aratmayacak pazar yerleri ve sergi alanları oluşturup esnafımızın kullanımına sunacağız.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK AKTİF OLACAK İKİ YENİ BİRİM KURULACAK”

Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar ile dezavantajlı bireylere yardımları arttıracağız. Bununla birlikte evde bakım ve temizlik hizmetlerini yeniden başlatacağız. Bu yardımları insanları rencide etmeyecek şekilde ve adil olarak yerine getireceğiz. Deprem ile birlikte vatandaşlarımız hakları ve sorumlulukları konusunda büyük sıkıntılar çekti ve çekmeye devam ediyor. İnsanımız haklarını ve kullanma yöntemini bilmiyor. Halkla ilişkiler bünyesinde oluşturacağımız ekip ile gelen veya başka yolla ulaşan vatandaşlarımıza hakları konusunda bilgi verip gerekirse resmi kurumlarda işlerinin yapılmasına refakat edeceğiz. Belediyemizin öncülüğünde yapı kooperatifi ile belli şartları sağlayan vatandaşlarımızın konut ihtiyaçlarını gidereceğiz. İkinci birim ise bağış ve hibe programları gibi yardımları takip eden proje yapan bir ekip kuracağız. Bu ekip donanımlı personelden oluşturulacaktır. Bir nevi AR-GE görevi ifa edecektir.

“HESAP VERİLEBİLİR ŞEFFAF BİR YÖNETİM”

Göreve başladığımız gün belediyenin tüm gelir ve giderlerini açıklayacağız. Her üç ayda bir bu işlemi tekrarlayacağız. Gündelik işler dışında tüm önemli iş ve kararları meclis ile istişare ederek yerine getireceğiz. Her meclis üyesi gündelik işler dışında tüm belediye hizmetlerinin bir parçası olacaktır.” Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi