Hatay Valisi Rahmi Doğan eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte, Hatay’ın gururlarından biri olan Antakya Medeniyetler Korosu’nca iftar yemeği düzenlendi.
Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programına Vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan yanı sıra, Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat, ekip üyeleri, Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, kanaat önderleri ve davetliler katıldı.
Hatay İlimizin, ülkemize ve dünyaya tanıtımında önemli bir misyon üstlenen Medeniyetler Korosu’nun düzenlediği iftar programı, okunan akşam ezanıyla beraber davetlilerin oruçlarını açmasıyla devam etti.
ÖZFIRAT: DEĞERLİ DOSTLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan koro şefi Yılmaz Özfırat konuşmasında, “Medeniyetler Korosu olarak bu etkinlikle tek bir amacımız, hedefimiz var; her dilden, ırktan insanların Hatay’da bir arada kardeşçe, dostane bir şekilde yaşadığını, bu kardeşlik soframızla da herkese göstermeye çalışıyoruz. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Beni kırmayarak farklı dinlere mensup arkadaşlarımızın da Allah için oruç tutması bizler için çok büyük bir vesile. Bu sofra kardeşlik sofrası, insanların birlikte ürettiği, ortaya çıkarttığı yemeklerle kurulmuştur. Emeği geçen, bu işe katkı veren değerli dostlarıma teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık bu akşam bizi kırmayıp geldiğiniz için, ülkemizde bu vesile ile belki dünyaya da ibret olur ki işte kardeşlik sofrası burada, herkes bunu görsün isteriz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimin programının çok yoğun olduğunu biliyorum, pandemiden önceki iftar soframızda da beraberdik, bugünde bizi kırmayıp geldiği için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
DOĞAN: OLDUKÇA MUTLUYUZ
Vali Doğan da konuşmasında, “Sayın Milletvekillerim, çok değerli hanımefendiler, beyefendiler herkese hayırlı ramazanlar diliyor, kadir gecenizi tebrik ediyor, önümüzdeki hafta kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum” dedi.
Geçtiğimiz pazar, Paskalya Bayramı idi, ondan önceki hafta cumartesi Hamursuz Bayramıydı, önümüzdeki haftada Ramazan Bayramı. Bu topraklar hepsini hoşgörüyle karşılayıp, harmanlayıp böyle güzel bereketli sofralara dönüştürebilecek nitelikte topraklar, o yüzden bu sofraya icabet eden bütün dostlara hoş geldiniz diyorum, şeref verdiniz. Bugün bizlerle birlikte oldunuz, Hristiyan, Yahudi, Ermeni cemaatlerinden dostlarımız var. Bugün bu hazzı, mutluluğu birlikte yaşadık. Yılmaz bey bunu geleneksel hale getirdi, son 2 senedir yapamıyorduk ama bu vesile ile bugün tekrar bir araya geldik. Güzel bir gelenek ve devam ettirilmesi lazım. Bu topraklar medeniyetlerin bir araya geldiği, farklı kültürden ve inançtan insanların bir arada, huzur içerisinde yaşadığı topraklar. Biz her zaman Hatay’ı bütün Ortadoğu’ya örnek gösteriyoruz. Ortadoğu da birileri sorun olduğunu söylüyorsa, gelsinler Hatay’ı görsünler, bu sofrada aynı çorbaya kaşık sallayan insanların mutluluğunu, huzurunu görsünler ve aslında Ortadoğu’da bir sorun olmadığını, sorunları aslında birilerinin çıkarttığını ve üzerinden de prim elde etmeye çalıştıklarını görsünler istiyoruz. Hatay bu anlamda gerçekten örnek bir şehir ve biz bu hazzı yaşıyoruz. Bu durumu dışarıdan gelen insanlarda fark ediyorlar, hafta sonları ciddi anlamda ziyaretçi alıyoruz ve bu insanlar buradaki medeniyetleri, hoşgörüyü, kardeşliği gördüklerinde gerçekten etkileniyorlar. Tabi buradaki bu kardeşliğe, birlikteliği cemaatler destek veriyor, bu cemaatlerin duruşları, davranışları, tavırları bunları ortaya çıkarıyor. Bundan dolayı da oldukça mutluyuz” dedi.
Cuma ZEYBEK