Deprem felaketi ardından yıkıma uğrayan Hatay’da vatandaşlar evini işini malını mülkünü kaybetmiş ve çaresiz kalmıştı. Birçoğu şehri terk etmek zorunda kalmış ve belli bir süre sonra çocuklarının eğitim hayatını sürdürmeleri için çeşitli il ve ilçelere yerleşmişlerdi. Şehrini terk etmeyen vatandaşlar ise ya çadır yâda konteynerlerde kalmak zorundaydı.

NEREDE KALACAĞIZ?

Hayırseverlerin de desteği ile hem barınacak yer temini sağlayan hem de çocuklarının eğitim hayatını devam ettiren aileler İskenderun’da bulunan gemilerde kalıyordu. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni kararıyla birlikte yaşadıkları gemiden çıkarılacaklarını ifade eden vatandaşlar, kara kara nereye gideceklerini düşünüyor.

“BÖYLE OLMASINI BİZDE İSTEMEZDİK”

Kaldıkları geminin hayırseverler tarafından yıl daha kendilerine tahsis edildiğini belirten vatandaşlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kararına anlam veremediklerini söyleyerek, “Hatay’da kalacak yerimiz yok. Bizler burada hem barınıyor hemde çocuklarımızın eğitim hayatını sürdürüyoruz. Çocuklarımız buradan çıkarılırsa nerede eğitim görecek bilgi veren yok. Biz nerede kalacağız yardımcı olan da yok.” diyerek sitem ettiler.

Hataylılar Depremde Sıcak Ellerini Uzatanları Unutmaz Hataylılar Depremde Sıcak Ellerini Uzatanları Unutmaz

Gemide eğitim gören Osman Ötken Anadolu Lisesi Velileri adına yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Biz Hataylılar bu süreçte ilimizi, bölgemizi terk etmeyerek çok zor günler yaşadık. Bu zorlu süreçte eğitim hayatları aksamasın diye çocuklarımızı bir süre il dışında bulunan okullara gönderdik. Ama ne onlar mutlu oldu ne de biz. Çaresizdik. Bu süreçte Karadeniz Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Murat Karadeniz’in sahibi oldukları Karadeniz Lifeship Rauf bey gemisini eğitim-öğretim ve barınma amacıyla İskenderun balıkçı barınağına demirleterek Osman Ötken Anadolu Lisesi öğrencilerinin eğitim hayatına devam etmeleri için tahsis etmiştir. Karadeniz Lifeship Rauf bey gemisi yöneticileri ve sahibi Osman Murat Karadeniz öğrencilerin istedikleri kadar gemide kalabileceklerini söyledi. Ayrıca gemide okuyan tüm öğrencilere burs verildiğini, üniversiteyi kazanan öğrencilere de burs vermeye devam edeceklerini belirtti. Kendilerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Hatay halkı olarak haklarını ödemeyiz.”

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SESİMİZİ DUYUN”

“Gemide idareci ve öğretmenlerimiz 7/24 bir aile ortamı oluşturarak fedakârca çalıştılar. Bize bu olanakları hazırlayan başta devletimize, idareci ve öğretmenlerimize de şükranlarımızı arz ederiz.

Diğer yandan okulumuzunü önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Antakya'da başka bir okula taşınacağını öğrendik. Bu durum bizi derinden üzdü. Şöyle ki; Halihazırda Antakya'da yıkım ve enkaz kaldırma ile inşaat çalışmaları devam ettiğinden dolayı, kötü hava ve çevre koşulları çocuklarımızı olumsuz etkileyecektir. Okulumuz sınavlı ve pansiyonlu okul olduğundan Çocuklarımızın bir çoğu çevre ilçelerden gelmektedir. Antakya’ya dönmemiz durumunda öğrencilerimizin barınma durumu ve servis sorunları ile karşı karşıya kalacaktır. Bu durum belki de çocuklarımızı zorunlu olarak okul değişikliğine yöneltecektir. Bizler Okulumuzdan ve öğretmenlerimizden çok memnunuz, çocuklarımızın başka okullara gitmesini istemiyoruz. üAynı şekilde Öğretmenlerimizin ulaşım ve barınma sıkıntılarının olduğunu biliyoruz. Okulun Antakya’ya dönmesi halinde okul öğretmenlerinin tayin isteyeceklerini çocuklarımızdan öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durumlar göz önüne alındığında bu taşımanın olumsuzlukları ortadadır. Şu an var olan düzenin ve sağlıklı yürüyen eğitimin, çocuklarımızın geleceği için eğitimlerine en az bir yıl daha Raufbey eğitim gemisinde devam etmesini talep ediyoruz.

Bizleri bu konuda anlayışla karşılaşacağınızı ümit ediyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi