TÜBİTAK'ın Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı kapsamında desteklenmeye değer bulunan projeler, arasında hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Yüksek’in Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Değer Bulundu.

Aslen Samandağlı olan İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yüksek’in, hastanelerin radyoloji, anjiyo ve ameliyathanelerinde çalışan personelin kafalarını X-ışınlarından koruyarak kanser olma risklerini ortadan kaldıracak nefes alabilen kask tasarladığı bildirildi.

Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu Açıldı Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu Açıldı

Uzmanlar, İnsan vücudu içerisinde suyun olduğu her yerde X-Işınlarının bilimsel olarak kanser oluşturma potansiyeli olduğunu belirtti.

SAĞLIK PERSONELİNE KATKI SAĞLAYACAK

İnsanların vücutlarında olduğu gibi kafalarında da suyun bulunduğunu, hastane personelinin vücut ve boyunlarını X-ışınlarından koruyacak önlük ve boyunlukların piyasada var olduğunu, ancak kafalarını koruyacak herhangi bir kişisel koruyucu donanımın olmadığını ifade ettiler.

TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunan proje kapsamında tasarlanan kaskın dünyada bir ilk olduğu ifade edilerek bu kaskın hastane personelinin sağlıklarının korunmasına çok önemli katkı sağlayacağı müjdelendi. Mahmut SİVRİ

Editör: Haber Merkezi