2025-2027 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmi Gazete'de 2025-2027 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmi Gazete'de

6 Şubat deprem felaketinin yıl dönünde açıklamalarda bulunan, Hatay Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) yönetim kurulu başkanı Çiğdem Kıral; “Bugün, 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde bir araya gelerek, yaşadığımız acıları paylaşmak, dayanışmamızı pekiştirmek ve geleceğe umutla bakmak amacıyla buradayız. Bu zorlu bir yıl boyunca, maddi ve manevi olarak büyük kayıplar yaşadık. Ancak, birlikte güçlü olduğumuzu gösterdik, dayanışma ruhumuzla önemli adımlar attık.” Dedi.

“ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE İNŞA ETME AZMİNDEYİZ”

Kıral açıklamasının devamında; “Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek amacıyla, ilk günden itibaren varolan eksiklikleri giderme çabası içinde olduk. Eğitim, hijyen, sağlık, ulaşım, iş gücü gibi alanlardaki eksiklikleri azaltmak adına yoğun gayret sarf ettik. Ancak, bu süreçte yaşadığımız zorlukları bilmekteyiz ve bu konuda sabırlı olmanın önemine inanmaktayız. Geçen bir yıl içinde elde ettiğimiz tecrübelerle, şehrimizin geleceğini daha sağlam temeller üzerine inşa etme azmindeyiz. Birbirimize destek olarak, birlikte hareket ederek, bu zorlu süreçten daha güçlü çıkacağımıza olan inancımızı koruyoruz.”

“Doğunun kraliçesi Antakya, sadece tarihi zenginlikleriyle değil, aynı zamanda benzersiz demografik özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Bu muazzam şehir, tarih boyunca farklı kültürlerin etkisi altında kalarak zengin bir mozaik oluşturmuştur. Antakyamız, hem etnik hem de dini çeşitliliği ile dikkat çekerken, bu özellikleri koruyarak bir arada yaşama kültürünü sürdürmekte kararlıdır. Antakya, Doğunun kraliçesi olma unvanını sadece tarihindeki izleriyle değil, aynı zamanda bugününe ve geleceğine yönelik kucaklayıcı bakış açısıyla da hak etmektedir. Bu güzel şehrimiz, demografik çeşitliliğini koruyarak, birlikte yaşama ve kalkınma idealiyle geleceğe yürümeye devam edecektir.” Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi