İstanbul Fatih’te Semih Çelik isimli şahsın, sevgilisini ve eski sevgilisini vahşice katletmesinin ardından sosyal medyada büyük bir yankı oluştu. Türkiye'yi sarsan bu olayın ardından ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun bir sergi için verdiği pozlar tekrar gündeme geldi ve sert eleştirilere maruz kaldı.

Çift Cinayet ve İntihar İstanbul’u Sarstı

Fatih surlarında gerçekleşen dehşet verici olayda, Semih Çelik sevgilisinin başını kesip surlardan attıktan sonra intihar etti. Olayın ardından Çelik’in daha önce eski sevgilisini de aynı şekilde katlettiği ortaya çıktı. İki genç kadının vahşice katledilmesi, ülke genelinde derin bir infial yarattı.

Uraz Kaygılaroğlu’nun Pozlarına Tepki Yağdı

Sosyal medyada devam eden bu büyük öfke dalgası sırasında, Uraz Kaygılaroğlu’nun aylardır konuşulan bir sergi için verdiği pozlar yeniden gündeme oturdu. Elinde kasap bıçağı tutarken, bir kadın kafası ve kanlar içerisinde poz veren Kaygılaroğlu’nun fotoğrafları, cinayet sonrası bir kez daha tepki çekti. Kullanıcılar, bu pozların sanat adı altında şiddeti teşvik ettiğini öne sürdü.

Sosyal Medyada Tepkiler Büyüyor

Kaygılaroğlu’nun pozlarına yönelik sosyal medyada birçok tepki dile getirildi:

Sanat (1)

"Bunun sanatla ilgisi yok. Resmen kadına şiddet çağrısı yapıyor."

"Bugün ülkede yaşanan vahşet aklıma bu görselleri getirdi."

"Bunlara bilerek yaptırılıyor bu işler. Zavallı adamlar…"

İsrail Türkiye’yi Tehdit Mi Ediyor? Meclis Toplanıyor! İsrail Türkiye’yi Tehdit Mi Ediyor? Meclis Toplanıyor!

"Bu pozlara nasıl izin verildi?"

Sosyal medya kullanıcıları, iki genç kızın hayatını kaybettiği bu vahşetle Kaygılaroğlu’nun pozları arasında bağ kurarak, sanat adı altında şiddet içerikli görsellerin toplumsal etkilerine dikkat çektiler.

Muhabir: Zeynep Yüksek