Hatay Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Öntürk’ün Hatay’da susuz mahalle kalmayacak sözlerinden hareketle il genelinde yeni içme suyu hatları oluşturulması, mevcut şebekenin bakım ve onarımı çalışmalarına devam ediyor.

HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yeni su kaynakları yaratarak güçlü ve sağlıklı su iletimi sağlama çalışmalarını il genelinde sürdürüyor.

Reyhanlı ilçesine bağlı Çakıryiğit Mahallesi’nin yetersiz kalan içme suyu kapasitesini arttırmak için açılan sondaj kuyusunda bağlantı çalışmaları yapan HATSU Genel Müdürlüğü, saniyede elde edilen 4 litre suyu iletmek için vana ile elektrik enerjisi bağlantı çalışmaları yapıldığını ve vatandaşların kullanımına sunulduğunu belirtti.

Sondaj kuyusunda hijyen çalışmalarının da gerçekleştirildiğine ve suyun güvenli bir şekilde mahalleye iletildiğine vurgu yapan HATSU, temiz ve güçlü su iletmek için ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni su kaynağı yaratma çalışmalarının süreceğinin altını çizdi.

MUHTAR İRİ’DEN BAŞKAN ÖNTÜRK’E TEŞEKKÜR

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı

Yapılan çalışmalar sonrası memnuniyetini dile getiren Çakıryiğit Mahalle Muhtarı Yahya İri, “2-3 yıldır su sıkıntısı çekiyorduk. Şu an kuyumuzu devreye aldık ve sıkıntımız bitecek. Emek veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk ve HATSU ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi