Özellikle çalışmaya devam eden emeklileri yakından ilgilendiren yeni düzenlemeler gündemde. Bu kapsamda, çalışan emeklilerden Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi kesilmesi ve tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ikinci bir maaş imkanı sunulması planlanıyor.

GSS Primi: Çalışan Emeklilerin Maaşlarından Kesinti Yapılacak!

Hükümet, sosyal güvenlik sistemini dengelemek adına çalışan emeklilerden belli bir yaşa kadar GSS primi alınmasını tartışıyor. Henüz netleşmeyen detaylara göre, bu kesinti 55-60 yaş arasındaki emeklileri etkileyebilir. Emekli maaşı alan ve çalışmaya devam eden bireylerin, hangi maaşlarından kesinti yapılacağı ise netlik kazanmadı.

Tes-İş  üyelerinden İpsala’da eylem Tes-İş  üyelerinden İpsala’da eylem

İkinci Emekli Maaşı: Tamamlayıcı Sistem Yolda

Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile çalışanlara ikinci bir maaş imkanı sağlanması hedefleniyor. İşveren ve devlet katkısıyla desteklenen bu sistemde, bireysel emeklilik fonlarına yapılan ödemelere ek olarak ikinci bir emekli maaşı alma şansı doğacak.

Toplu Para ve İkinci Maaş Fırsatı!

Mevcut bireysel emeklilik sistemine ek olarak, bu yeni düzenlemeyle 10 yıl ve 56 yaş şartlarını yerine getirenler toplu para alabilecek ya da SGK emekliliğine ek bir maaşa hak kazanabilecekler.

Muhabir: Zeynep Yüksek