Antakya Köprübaşında yer alan ve yılan hikâyesine dönen Vakıf İşhanı’nda nihayet somut çalışmalar başladı.

Karar alınması, yıkılmaya çalışılması, yıkımı sonrasında ise yerine ne yapılacağına karar verilmesi ile aylarca gündemde olan, imzalar toplanan toplantılar yapılan vakıf iş hanı en son karar verilen yeşil alan olacak açıklamaları ile akıbeti belirlenmişti.

Kaçak Göçmen ve Kaçakçısı Tutuklandı Kaçak Göçmen ve Kaçakçısı Tutuklandı

Yapılan istişareler ve alınan son kararlarla beraber yeşil alana dönüşecek olan iş hanında nihayetinde yeşil alan için adım atılarak iş hanını çevreleyen demir bariyerler kaldırılmaya başlandı ve ilk kazmalar atılmak için ön hazırlıklar yapılıyor.

KENTİN GÖBEĞİ SONUNDA GÜZELLEŞİYOR

Konumu gereğince kent merkezinde bulunan ve kentin göbeği olarak lanse edilen vakıf iş hanının yerinde başlatılan çalışmalar çevre esnafı ile vatandaşları heyecanlandırarak mutlu etmişe benziyor.

Vakıf iş hanında yapılan somut çalışmaları gören vatandaşlar: “Sonunda o kötü manzaradan kurtulacağız. Kentin en işlek ve güzide yerinin bu kötü manzaradan kurtularak yeni görünümüne kavuşmasını iple çekiyoruz. Zaten neden bu kadar uzun sürdüğünü anlamış değiliz. Umarız çalışmalar en kısa sürede tamamlanır ve şehrimizin merkezi o hak ettiği güzel görünüme kavuşur” ifadelerini kullandı.

YEŞİL ALAN OLACAK Antakya Vakıf İşhanı’nın bulunduğu yerin alt katına tuvalet, emzirme odası vb yerler üst kısmı ise yeşil alan olacak.

Editör: Haber Merkezi