Depremzede vatandaşlar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kentsel Yenileme Dairesi Başkanlığı tarafından kendilerine gönderilen ihtarname ile şok etkisi yaşadı.

Hatay Toki Belge Asi

30 GÜN İÇERİSİNDE PARA İADESİ YAPILMASI İSTENDİ
Antakya ilçesi Dikmece Mahallesi'nde bulunan taşınmazlar daha önce kamulaştırılmış ve depremzedelere hak sahibi oldukları taşınmazlarla ilgili kamulaştırma bedeli ödenmişti. Kamulaştırma kararı ardından birkaç ay süre içerisinde Bakanlık tarafından vatandaşlara ihtarname gönderilerek para iadesi istendiği ve bunun için 30 günlük süre verildiği öğrenildi.

“TAŞINMANIZIN KAMULAŞTIRILMASINDAN VAZGEÇİLMİŞTİR”
Söz konusu ihtarnamede yazılanlar şu şekilde; 

Trafikte Çıkan Kavga Araç Kamerasında Trafikte Çıkan Kavga Araç Kamerasında

“Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler dolayısıyla genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde yürütülecek işlemlere ait 126 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında bakanlığımızca alınan kamulaştırma kararı gereğince Hatay ili Antakya ilçesi Dikmece Mahallesi'ndeki hak sahibi olduğunuz taşınmazlarla ilgili kamulaştırma bedeli tarafınıza ödenmiştir. 
Taşınmanızın kamulaştırılmasından 2.942 sayılı yasanın 21 maddesine göre vazgeçilmiştir. kamulaştırma işlemlerinden vazgeçilmesi sebebiyle taşınmanızın iadesi yapılacağından tarafınıza ödenen bedelin idaremize en geç 30 gün içerisinde yatırılması ve dekontunun idaremize gönderilmesini rica ediyoruz.”

“ÖDENMEMESİ HALİNDE YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR”
“Söz konusu bedelin yukarıda belirtilen süre içerisinde anılan hesabımıza yatırılmaması halinde faizi ile birlikte iadesini sağlanması için gerekli yasal yollara başvurulacak icra mali fethi ile tahsil edileceği hususu ihtar edilmiştir.” 

Kaynak: Haber Merkezi