Deprem felaketi sonrası enkaz kaldırma, maloz dökme, demir ayrıştırma derken kente zarar veren hafriyat kamyonlarının şehrin merkezinde hala gelişi güzel hızlı, denetimsiz bir şekilde geçişleri vatandaşları çileden çıkarıyor. Birkaç gün önce bir vatandaşın canına mal olan durum için ise hiçbir denetim veya açıklama yapılmadı.

Ahmet Keskin İtfaiye Daire Başkanı Oldu Ahmet Keskin İtfaiye Daire Başkanı Oldu

VATANDAŞ BIKTI USANDI

Hatay’ın yolları ve alt yapısı dışında tarihi yapısı ve dokusuna büyük zarar veren hafriyat kamyonları, geçtikleri güzergâhlarda izlerini bırakıyor. Şehrin en işlek caddelerinde, trafik olmasına rağmen toprak döke döke arkasına bile bakmadan hızla ilerleyen kamyon sürücülerine de tepkiler oldukça fazla. Bu durumun artık sonlandırılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Hafriyat kamyonlarına ayrı, şehrin merkezinden uzak bir güzergah belirlenmelidir. Hız yapmalarını anlayamıyoruz. Canımızın derdine düştük.” Dediler.

HAFRİYAT KAMYONLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Vatandaşlar; “Metrelerce yol boyunca toprak döken hafriyat kamyonlarının sayısı oldukça fazla. Trafiği tehlikeye atarak kazalara sebebiyet verdikleri de ortada. Şehrin trafiğinde en çok görülen araçlarda yine hafriyat kamyonları oluyor. Ölümcül kazalara neden olan kamyonlara biran önce denetim yapılsın. Vatandaş en ufak hatada ceza yağmuruna tutulurken ölümcül kazalara karışan hafriyat kamyonları görmezden geliniyor.” Diyerek sitem ettiler. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi