İskenderunspor Başkanı Hakan Bolat, MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor müsabakasının bitiş düdüğü ile birlikte hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınadı.

Düşüncemiz ve temennimiz, bu tür olayların bir daha yaşanmaması adına cezaların caydırıcı olmasıdır diyen Başkan Bolat, şu açıklamalarda bulundu: “Süper Lig'de MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor müsabakasının bitiş düdüğü ile birlikte hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırı sonrası adli mercilerin ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun almış olduğu kararları yakından takip ettik.

Düşüncemiz ve temennimiz, bu tür olayların bir daha yaşanmaması adına cezaların caydırıcı olmasıdır. Sporun temel değerlerine zarar veren ve futbolun ruhunu yansıtmayan bu saldırıya karşı ivedilikle alınan kararların ve yapılan kınamaların da son derece önemli olduğunu belirtmek isteriz.

2025-2027 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmi Gazete'de 2025-2027 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmi Gazete'de

Gelinen durum açısından şu noktanın da özellikle kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Süper Lig müsabakasında yaşanılan bu olayın benzerleri maalesef ki 2. Lig'de, 3. Lig'de ve daha alt liglerde de yaşanmaktadır. Üzülerek de olsa belirtmeliyiz ki alt lig maçlarında futbolcularımız, hakemlerimiz, gözlemcilerimiz ve TFF görevlileri de fiziki olarak saldırıya uğramakta ve ciddi zorluklar yaşamaktadır. Ancak nedendir bilinmez benzer saldırılar alt liglerde olduğu zaman kararlar ne bu kadar ivedi olarak alınıyor ne de kınamalar oluyor. Alt liglerde olan futbolcularımızın hakemlerimizin ve TFF görevlilerinin tek suçu Süper Lig'de olmaması mıdır? Onlara karşı yapılan fiziki saldırıların hiç mi önemi yoktur? Bu durumunda değerlendirmesini kamuoyunun takdirine bırakıyor, bu yaşanılan üzücü olayın Türk futbolu adına milat olmasını diliyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi