CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, çiftçilerin beklediği buğday fiyatlarının açıklanmasını talep eden bir basın açıklamasında bulundu. Kara, son yıllarda yaşanan gecikmelerin çiftçileri mağdur ettiğine dikkat çekti.

Kara, çiftçilerin sık sık dile getirdiği sorunları vurgulayarak, buğday alım fiyatının ve prim desteğinin hasat başlamadan önce açıklanması gerektiğini belirtti. İklim değişikliğinin etkileriyle birlikte, bazı bölgelerde hasat zamanının erkene alındığını ve bu nedenle fiyatların erken açıklanması gerektiğini vurguladı.

Hükümetin çiftçilerin taleplerine cevap vermemesi durumunda çiftçilerin maddi olarak zarar gördüğünü ifade eden Kara, bu gecikmenin çiftçilerin ürünlerini düşük fiyatlara satmak zorunda kalmasına ve gelecek yılın üretimini tehlikeye atmasına neden olduğunu belirtti.

Kara, geçen yıl açıklanan fiyatların ekonomik koşullar ve çiftçilerin kendi geçim durumları göz önüne alınarak artırılması gerektiğini savundu. Ziraat odalarının ısrarla dile getirdiği en az 15 lira taban fiyatının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Fındık ve mısıra alternatif dikilen aronyada hasat mesaisi başladı Fındık ve mısıra alternatif dikilen aronyada hasat mesaisi başladı

Ayrıca, iklim krizinin etkilerinden dolayı ürünlerinde rekolte kaybı yaşayan çiftçilere destek verilmesi gerektiğini ve tarımda ithalat yerine yerli üreticilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi